San Francisco - day 1
22 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 15 °C
Čtyři lidi jsme přiletěli do San Francisca třemi různými letadly z Milwaukee, ale naštěstí jsme se na letišti brzo a rychle našli a mohli tak nasednout na podzemku BART a dojet do městaMeer informatie
San Francisco - day 2
23 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 14 °C
San Francisco je známé a krásné především svou polohou v zálivu a na kopcovitém teréně. Ať se postavíte na jakoukoliv křižovatku, je skoro pravidlem, že kolem sebe uvidíte jenom uliceMeer informatie
San Francisco -> Yosemite
24 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 18 °C
Třetí den ráno jsme se vypakovali z hostelu, nasedli na bus a jeli do pobočky Ace/Rent4less vyzvednout naše rezervované 12místné auto Ford E-350. Modlili jsme se, aby nebyly žádné problémyMeer informatie
Yosemite National Park
25 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 22 °C
Ráno jsme se do osmé hodiny vypakovali pryč z našeho kempu Upper Pines, aby na nás nepřišli místní správci, a zaparkovali jsme auto na veřejném parkovišti. Čekalo na nás 7 mil (11 km) aMeer informatie
Sequoia National Park
26 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 20 °C
Ráno nás v kempu vzbudil ranger, aby nás upozornil, že jsme postavili stan na zakázaném místě. Byl však rozumný a za slib okamžitého sbalení jsme mu nakonec ani nemuseli platit poplatekMeer informatie
Lake Isabella
27 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 17 °C
Přenocovali jsme u jezera Lake Isabella. Během našeho cestování jsme pod stanem spali celkem osmkrát a naše stanování probíhalo většinou podle zaběhlého scénáře - na mapě jsme siMeer informatie
Death Valley
27 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 40 °C
Cílem dne bylo dojet v rozumné době do Las Vegas. Místo pohodlné cesty po dálnici jsme však lační po poznání zvolili cestu přes Death Valley, tedy Údolí smrti. Cesta nebyla sice mocMeer informatie
Las Vegas - day 1
27 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 40 °C
Hranice parku Death Valley, ze kterého jsme právě vyjížděli, byla zároveň hranicí států Kalifornie a Nevady. Trvalo ještě zhruba 4 hodiny, než jsme dojeli do Fabulous Las Vegas. DíkyMeer informatie
Las Vegas - day 2
28 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 39 °C
Druhý den jsme si konečně trochu pospali a vstávali až po desáté hodině, jelikož jsme po třech nocích strávených pod stanem za sebou konečně spali na měkké posteli. Po snídani jsmeMeer informatie
Hoover Dam
29 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 40 °C
Po Las Vegas byl dalším cílem naší cesty Grand Canyon. Cesta k němu vedla mj. i přes obrovskou vodní elektrárnu a největší přehradu v USA, Hoover Dam. Ta se nachází asi 50 kmMeer informatie
Grand Canyon - day 1
29 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 36 °C
Ačkoliv jsem se na dálnici snažil nahnat čas a většinu doby jsem jel rychleji, než je povolených 75 mil/hod, přijeli jsme do Grand Canyonu na South Rim až ve čtyři odpoledne. Měli jsme vMeer informatie
Grand Canyon - day 2
30 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 34 °C
Ráno jsme nechali věci v kempu a vydali se už poměrně rovinatou cestičkou na Plateau Point, vzdáleného zhruba 2 kilometry od Indian Garden. Důvod této cesty byl jasný - když už jsmeMeer informatie
Lake Havasu
31 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 33 °C
Zhruba v deset večer minulého dne jsme dorazli do kempu u jezera Lake Havasu, velmi oblíbeného místa pro odpočinek a zábavu především mezi americkými vysokoškolskými studenty. V kempuMeer informatie
Twentynine Palms
31 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 39 °C
Pokračujeme autem zpátky do Kalifornie a krajina kolem nás rozhodně nebyla nezajímavá. Kolem cesty se rozkládala kamenito-písčitá Mohavská poušť, kde se nachází unikátní fauna aMeer informatie
Ocean Beach
31 augustus 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 27 °C
Kolem čtvrté hodiny odpolední jsme konečně dorazili do San Diega na Ocean Beach, kde se nacházel náš hostel. Ocean Beach International hostel mohu všem doporučit. Noc zde stála asi 24 USD aMeer informatie
Tijuana
1 september 2009, Mexico ⋅ ⛅ 27 °C
Na druhý den jsme měli naplánovanou návštěvu Tijuany, která v podstatě se San Diegem přímo sousedí, ale co je důležité, že leží už na území Mexika. Doufali jsme, že překročeníMeer informatie
San Diego
1 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 29 °C
Cesta přes hranice na americkou půdu už byla samozřejmě komplikovanější než v opačném směru, ale i tak jsem čekal, že se tu zdržíme déle. Ve frontě jsme čekali asi jenom 10 minut aMeer informatie
San Clemente State Beach
2 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 23 °C
V San Clemente State Beach, kde jsme kempovali, jsme si po ranním probuzení dopřáli koupačku v Tichém oceánu a poté se vydali směrem do Los Angeles. Již od včerejšího večera se k námMeer informatie
Los Angeles - Hollywood
2 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 35 °C
Do GPS jsem zadal souřadnice Griffith parku, odkud je z výšky pěkný pohled na celou oblast Los Angeles a okolí. Na kopci nad městem se tyčil důvěrně známý nápis Hollywood a v dáli vMeer informatie
Carpinteria State Beach
3 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 21 °C
Při příjezdu do kempu v Carpinteria State Beach předchozího večera nám bylo u vstupní brány řečeno, že mají poslední volné místo. Vzhledem k tomu, že jsme jeli ve dvou autech,Meer informatie
Santa Barbara
3 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 28 °C
Když jsme dorazili do Santa Barbary, byli jsme docela zklamaní z pláže, protože na ní i ve vodě byla spousta řas. Po dvou hodinách zde strávených jsem pak při procházce podél plážeMeer informatie
San Francisco
4 september 2009, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 13 °C
Po 12 dnech a 4000 najetých kilometrech po jihozápadě USA jsme byli zpátky v San Francisku. V pořádku jsme vrátili auto (hodinu jsme ho však předtím na benzínce vysávali a umývali) a jeliMeer informatie