Pelican Lagoon

Vi tyckte att namnet Pelican Lagoon lät lovande, så vi åkte dit och mycket riktigt...
När det kom till kritan hittade vi pelikanerna, och den australiska strandskatan (Haematopus longirostris),Læs mere
Vardagsdramatik

Idag skulle bli en lugn dag. Varför inte piffa upp den med lite drama, som när Andreas upptäckte att indikeringen för kvarvarande bensin stod på 40 kilometer och vi inte hade koll på varLæs mere
Island Beehive, Kingscote

Vi har besökt ett par biodlare. Kul att byta några ord och se hur biodling går till när klimatet och floran är helt annorlunda.
Denne biodlare hade ungefär 1000 kupor och påstod att ett gottLæs mere
Emu Bay

Nu är vi framme vid vårt boende på Kangaroo Island. Ett helt fritidshus med tre sovrum (igen!) alldeles vid stranden i Emu Bay i nordost.
Här får man köra bil på många stränder, och detLæs mere
Emu Bay Stay

Så här ser det ut från verandan. Det fanns nästan inga hus vid stranden förutom vårt, och även det ligger som synes med ett buskage som skyddande barriär.
I det buskaget höll pingviner tillLæs mere
Emu Bay Lavender Farm

Första besöket under vår heldag på ön blev den närliggande lavendelfarmen. Blomningen hade inte riktigt kommit igång, men några bin hade i alla fall hittat dit.
Island Beehive - igen

Och så åkte vi tillbaka till biodlaren och fick se slungningslinan, och även en karta över hur de hade sina kupor över hela ön (bild 3). Eftersom de producerade ekologisk honung hade de dockLæs mere
Raptor domain

Vi besökte ett ställe som har uppvisningar av giftiga spindlar och ormar, och en rovfågelshow. Som synes fick även ett samspelt gäng på fyra relativt fredliga papegojor hänga med på ettLæs mere
Transformator

Får se om det här inlägget sätter rekord i gillningar här... :)
Lokalnätsstolpar i både Australien och Nya Zeeland kan man se med en, två, tre eller fyra ledare. I Sverige har vi ju trefas iLæs mere
Seal Bay

Ett av öns måsten är ett besök på Seal Bay, där en koloni sjölejon har huserat sedan urminnes tider. Man kan gå en självguidad tur och beskåda dem från en plattform, men om man vill ner påLæs mere
Little Sahara

Vad kan finnas på ett ställe som heter Little Sahara? Jo, sand! Framför allt en stor sanddyn som man kan åka kälke utför. Eftersom det kostade ungefär 250 kronor att hyra kälke i en timmeLæs mere
Hanson Bay Wildlife Sanctuary

Här är ett annat måste - en plats dit många turbussar från Adelaide åker. Här finns stugor för uthyrning, men tyvärr fanns det ingen ledig när vi kollade härom månaden.
Området var enLæs mere
Hejdå till strandhuset

Dags att bryta upp från Emu Bay Stay med sin fina utsikt, öppna planlösning och kacklande pingvinkoloni.
WTF?!? (George's castle)

Vi tog den lite längre men kanske roligare norra kustvägen mot dagens första mål och råkade få syn på någon sorts borg-kuliss som... triggade nyfikenheten. Vi visste inget om stället när viLæs mere
Stoke's Bay

Genom en smal passage mellan skrovliga klippblock når man en strand med en naturlig liten stenpir, och farliga underströmmar om man skulle få för sig att bada.
Emu Ridge eukalyptusdestilleri

En av öns viktigaste näringar för 100 år sedan var produktion av eukalyptusolja. Det finns över 700 arter eukalyptus men på Kangaroo Island använder man sig av sin inhemska EucalyptusLæs mere
Clifford's Honey Farm

En annan biodlare, som vi mest besökte för att den låg på vägen till färjan, och hade en honungsglass som var värd att prova. Den smakade dock inte så mycket honung.
Prospect Hill

Hit upp klättrade Australiens store upptäckare Matthew Flinders när han första gången gjorde ett strandhugg på ön. Det senaste året har en ny trappa byggts för en miljon dollar, så det harLæs mere
Adelaide på kvällen

Vi hann med färjan gott och väl, och kom fram till Adelaide på kvällen efter halvannan timmes bilfärd.
Förutom att checka in på Hotel Grand Chancellor hann vi promenera i skymningen till denLæs mere
Cricket och fladdermöss

Som i de flesta samväldesstater är cricket enormt stort i Australien. Nu råkade det vara landskamp mellan Australien och Pakistan på den stora arenan Adelaide Oval.
Eftersom landskampsmatcherLæs mere
Botaniska trädgården

Sista botaniska trädgården, vi lovar!
Vi strosade i parken i ett par timmar. Det fanns ett stort växthus (fortfarande pyttigt jämfört med de i Singapore) och ett museum som visade "uppstoppade"Læs mere
Art Gallery of South Australia

Adelaides stora konstmuseum, med fri entré. Andreas hittade en stor sandstensklump i portalen, som visade sig ha lossnat från taket nästan tio meter upp (bild 2). Personalens reaktion när AndreasLæs mere
South Australian Museum

Granne med konstmuseet ligger stadens kombinerade natur- och kulturhistoriska museum, också det med fri entré.
Ett stort museum med gott om fina gammeldags dioramor, fossil och skelett. Ett braLæs mere
Rundle mall, Adelaide

Vi skulle avrunda Adelaide-vistelsen, och hela denna otroliga resa, med ett besök i stadens lyxigaste galleria, men den hade precis stängt när vi kom dit strax efter klockan sex. Vi fick titta påLæs mere
Doha igen

Nu har vi 14 flygtimmar bakom oss och 7 framför oss. Ändå riktigt lyxigt att bara ha en mellanlandning, på dryga tre timmar i Qatar.
Fina fåglar och vilket blått vatten, och vit strand!! Badar ni någonting?
Camilla
RejsendeVi har inte badat sedan Port Douglas, första veckan på resan. Sedan har vattnet varit kallare, möjligen uppe i vanlig svensk sommartemp. I Sydney badade i alla fall folk, men här har vi inte sett någon i vattnet. /Andreas