Onderweg

Na een vlucht van 6:40u moeten we in Dubai nog 3 uur wachten op de vlucht naar Male. Het was verschrikkelijk warm op de vlucht en kunnen nu eindelijk afkoelen (temp 31 graden) niet veel winkeltjes Czytaj więcej
Male

In tegenstelling tot de eerste vlucht waar het veel te warm was is de vlucht naar Male veel te koud. Ongeveer een half uurtje geslapen en dan landen.
We wandelen over het tarmac naar het Czytaj więcej
Welkom op de boot

Verrassing, we krijgen een andere boot welke een klasse beter zou zijn. De MV Orion van Emperor divers word mijn thuis voor de volgende week.
39m lang, 10m breed en voorzien van alle luxe. Tevens een Czytaj więcej
Duikdag 1

Eerste duik geslaagd.
Black-tip shark, murenes, tonijn, Rays, nemo’s, steenvis enzovoort .
Na het ontbijt een eerste keer de drone gebruikt, veel wind maar mooi beelden.
Tweede duik in Lankan Manta Czytaj więcej
Nachtduik

Onze eerste nachtduik van de trip. Veel volk op de duikplaats, Rays, schildpadden, rif haaien en veel jagende murenes.
Toch een prachtige eerste duikdag geweest.
Duikdag 2

Opstaan om 6:00u geeft niet direct een vakantie gevoel maar dat hoort erbij zeker. De bedjes zijn hard maar goed, al beter geslapen dan gisteren.
Eerst briefing waar je ondertussen een kleinigheid kan Czytaj więcej
Duik 2

Naast een mooi resort duiken rond een thila ( pilaar in het water)
Haaien, schildpadden en vele scholen vis.
Bbq island

Onderweg

Island hoppen

Souvenir kopen hoort erbij.
Vandaag helaas geen walvishaai, maar verder wel goede duiken tegen het rif.
Manta point

Fantastisch
60 min aan een rifhaak en genieten maar van de manta's . Wat een schouwspel vooral als ze net boven je hoofd passeren.
Beste duik tot nu toe.
Drukke dag vandaag met 4 duiken, weinig tijd Czytaj więcej
Wachten op nachtduik

Briefing om 18:00u. Nu op dek naar zonsondergang kijken, er komen steeds meer boten in de buurt liggen, zal druk worden straks !
Het was druk maar genoeg haaien voor iedereen!
Duikdag 5

Vandaag terug 3 duiken. Das beter en minder vermoeiend
Op naar de volgende duik

1,5 uur rust tussen eten en volgende briefing.
Zonnen !
Eerste duik was weer geslaagd, veel stroming rifhaak was echt nodig.1 haai en 1 manta verder wat kleine zaken.
Laatste duik van de reis

Helaas maar hopelijk nog een hoogtepunt
Male city

2 uur uitstap, wat een zottekot
Weeral eten

Programma voor morgen, wachten en nog eens wachten.
Ingepakt

Voila alles ingepakt voor een lange dag en vlucht naar huis.
Nog even ontbijten en dan naar de luchthaven.
Eten in male

10 uur bezighouden Malé is niet AO makkelijk, wandelen maar eigenlijk is het veel te warm en te druk. Dan maar ergens binnen stappen en iets gaan eten. Als we de menu vragen komt er een rare gast Czytaj więcej
Veel drinken in deze warmte

We hebben al het halve eiland rondgelopen. Nu uitrusten met een mocktail want alcohol hebben ze niet.
Er zijn slechtere plaatsen om je tijd door te brengen.
Tegen 16:00u terug op de luchthaven, wat Czytaj więcej
StefkemacLekker warme vlucht omdat ik er niet bij ben zeker!