Mijn blog is een modern dagboek. Ik verwerk graag informatie die ik ter plaatse verneem van de gidsen of inwoners. Het is steeds een persoonlijk verslag zoals ik het ervaar op het moment van de reis zelf. eventuele medereizigers lezen het evt. na. Message
 • Day4

  Viking Spash tour

  August 29, 2019 in Ireland ⋅ ⛅ 17 °C

  Voor Matthias en mijzelf had ik een Viking Splash Tour besteld omdat we deze bus/boten zagen rijden en omdat we daar zin in hadden. De anderen niet, dus die moesten dan maar inpakken en uitchecken. Wat vroeger ontbijten en om kwart vòòr 9 op weg naar de tram aan Heuston Station naar City Center en zo tevoet naar St Stephens Green waar de rit begon.
  Een hilarische gids en een rondrit langs (ondertussen) bekende en onbekende straten. Op aangeven van de gids riepen we OGAGH en deden we de mensen onderweg verschieten met onze Viking kreet 📣😲.
  De bemanning was voltallig en iedereen deed mee, met helm op en Viking kreet, dat maakte het plezant. Dat de Vikings rond 900 BC Ierland veroverden kwam ter sprake maar als je het juiste ervan wil weten moet je maar naar de serie ‘Vikings’ kijken zei de gids!
  Aan de Grand Canal Docks gingen we te water na het aanbrengen van floaters aan de bus/boot en zwemvesten aan ons, eigenlijk lachwekkend hoeveel veiligheidsmaatregelen er getroffen werden voor amper een kwartiertje in het water in een gesloten Dock. U2 (de rockgroep) heeft hier enorme investeringen gedaan en er waren magazijnen zoals in Antwerpen aan het eilandje die in dezelfde staat van restauratie waren, alleen de blote muren stonden nog recht.
  Na 1,5u terug op begane grond stapten we naar onze verzamelplaats waar we iets warm dronken en een toiletstop konden doen.
  Nog even langs Temple Bar voor een soep i.p.v. een pint en langs de Liffey terug naar het hotel om de bagage op te halen en een taxi naar de luchthaven te nemen.
  De terugvlucht had een uur vertraging en natuurlijk ging alles vlot zodat we veel tijd hadden om te window shoppen. Met een uur tijdsverschil landden we in Zaventem en na Matthias thuis afgezet te hebben en Greta en Freddy op weg naar hun huis uit te wuiven konden we om half 1 ons moede hoofd te slapen leggen op ons eigen bed. Het was een leuke reis, goed hotel en aanbevelingswaardige stad.
  Read more

  vercauteren greta

  Het was top,🍻🥰

  8/30/19Reply
  Raymond Matthijssens

  Weeral een mooie herinnering .

  8/31/19Reply
  Francine De Haes

  ferme Vinkings

  9/1/19Reply
  2 more comments
   
 • Day3

  Dublin Zoo

  August 28, 2019 in Ireland ⋅ ⛅ 18 °C

  Even uitslapen en uitgebreid gaan ontbijten daarna op de hop in/of bus voor de laatste rit van ons 48u ticket. We stapten uit aan de 1e halte en maakten een kleine wandeling door het mooi en verzorgde Phoenix park naar de Zoo. We kregen daar vermindering voor seniors + korting van de Dublin bus zodat we slechts 12,50€ inkom moesten betalen i.p.v. 17,50€.
  Het us een mooie zoo waar de dieren veel oppervlakte hebben om zich te verschuilen, dus veel wandelen en zoeken naar de beestjes. Onderweg vroegen we ons af hoe groot ze was in verhouding tot onze zoo’s, in elk geval groter dan die van Antwerpen maar in vergelijking met Planckendael konden we het moeilijk inschatten.
  Hier de Wikipedia gegevens:
  Antwerpen 11ha
  Dublin 28ha
  Planckendael 42ha
  Pairi Daiza 75ha
  Rond half vier hadden we alles gezien en wandelden we terug richting hotel.
  Dirk ging wandelen in de omgeving, ik nam de tram naar Dublin Centrum en ging winkelen Greta, Freddy en Matthias gingen een dutje doen en wat tv of You tube zien.
  Ondanks de mindere weervoorspelling werd het toch 20° met zon en wolken maar een prachtige dag. We beëindigden de dag in de bar met UNO en we amuseerden ons zoals grootouders dat met kleinkinderen kunnen doen op ouderwetse manier.
  Read more

 • Day2

  Hop On/off

  August 27, 2019 in Ireland ⋅ ⛅ 20 °C

  Een geplande dag helemaal in ‘t honderd:
  De eerste bus was zo laat dat we vreesden niet op de juiste plaats te staan. De halte van de overstap van de red line naar de blue line was nog niet in dienst voor de eerste rit. Aan de halte waar alle bussen vertrokken wachtten we geduldig en stapten in de juiste line op maar blijkbaar werd onderweg van kleur gewisseld zodat we aan de Guinness brouwerij uitkwamen i.p.v. aan de Teeling whisky tasting. Dan maar op wandel met de iPhone in de hand. We kwamen al stappend door een gedeelte van Dublin waar de toeristen normaal niet komen en daar was het wel minder proper en winkeltjes met 2e hands waren.
  De tasting viel mee, een geleide tour namen we niet want die begon pas 1,5u, later maar een (betaalde) proeverij ging wel. Matthias vond de whisky niet zo geslaagd maar ja ik ook niet.
  De rit verder naar de Glasnevun Cemetery ging niet door want dan geraakten we niet meer terug dus terug op wandel. Na 20” waren we terug aan de Dublin burcht en bezochten we de Chester Beatty Library eigenlijk een oosters boeddhistisch museum. Hier wandelden we ieder een verschillende weg terug naar het hotel. Een Irish coffee bij Kennedy’s ging vlot binnen en de rit naar Ashton hotel namen we er graag bij.
  Na een rustpauze weer terug naar City center om de avondbus te nemen die ons door de verlichtte stad voerde. Een rit met de zeer moderne tram terug tot Heuston Station en een slaapmutsje aan de bar en onze dag zat er weeral op.
  Read more

  Alge

  😍😍😍

  3/11/20Reply
   
 • Day2

  Ashling hotel

  August 27, 2019 in Ireland ⋅ ⛅ 13 °C

  Speciaal woordje over het hotel: het meest beveiligde hotel van al degene die ik bezocht!
  Zeer modern en goed uitgerust. Waarschijnlijk gerenoveerd, weinig storende geluiden van buiten, gang of aangrenzende kamers.
  Voor je de gang van je eigen kamer kan betreden moet je je card key in een portal steken of de branddeuren openen niet. Voor je terug buiten geraakt moet je een knopje indrukken of de deur gaat niet meer open. So far so good maar toen Dirk nog iets wou wegdoen naar ons Greta op een andere verdieping ging hij wel gemakkelijk de deur uit maar ontregelde de card key omdat hij toegang wou op de 5e verdieping en de card waarschijnlijk alleen maar kan gebruikt worden op onze, de 3e, verdieping. Dus nergens geen toegang meer en hij kon zelfs niet meer in onze gang laat staan kamer komen. Een nieuwe card gaan halen was de enige oplossing. En ik maar denken dat hij bij Greta en Freddy een praatje bleef maken.
  Read more

  Stefkemac

  Da’s wel een heel fancy hotel!

  8/27/19Reply
  Raymond Matthijssens

  Wel mooi hotel. Weeral op voyage

  8/27/19Reply
  Francine De Haes

  Wat een hotel

  9/1/19Reply
   
 • Day1

  Away from home

  August 26, 2019 in Belgium ⋅ ⛅ 28 °C

  Waky, waky! 6,15u bedje uit en klaar voor een tripje naar Dublin om de hittegolf hier te ontvluchten. Och nee, natuurlijk al lang gepland met Greta, Freddy en Mathias voor Mathias 18e verjaardag. Dirk en ik zijn maar gidsend gezelschap.
  Voor de eerste keer namen wij een Quick parkingplaats in Machelen om met de shuttlebus naar Zaventem te rijden waar we gelukkig ruim op tijd aankwamen en overal zoveel moesten aanschuiven dat we direct konden boarden. (2,5u) Na een vlucht van bijna 2 u landden we om 10,55u plaatselijke tijd, een uurtje vroeger dan in België.
  Omdat de airportbus 7 € pp kostte besloot ik een taxi te nemen en zo bespaarden we geld (30€ i.p.v. 35€) en tijd en werden we voor het hotel afgezet.
  Greta kon direct de kamer in gebruik nemen wij moesten wachten, van de nood een deugd makend gingen we op stap. De hop-on/off bus heeft een halte op de hoek van de straat en we konden kiezen uit 3 verschillende maatschappijen. Degene met een avondtour had onze voorkeur en al genietend op het bovendek verkenden we een stuk van de stad tot we uitstapten aan Temple Bar (Street) waar we genoten van een Guinness en een Mojito en live music.
  Dan op wandel naar Sint Patrick’s Kathedraal en we besloten weer terug te wandelen om fish and chips te eten in Tempel Bar (street). Vandaag wandelden de mannen terug naar het hotel en de dames namen de hop-on/off bus met een lange omweg maar wel minder vermoeiend. Een Uno’tje in de bar en het was bedtijd.
  Read more

  Stefkemac

  Weer of geen weer,daar is altijd volk buiten!

  8/27/19Reply
  Stefkemac

  Toffe sjaal🤭

  8/27/19Reply
  Raymond Matthijssens

  Goe bezig meiske.

  8/27/19Reply
  Veerle Van hoof

  T zal er niet warm zijn😄

  8/28/19Reply
   
 • Day41

  Bastia

  September 15, 2018 in France ⋅ ⛅ 27 °C

  Deze laatste dag in Corsica wordt een gezapige uitloper van de hectische dagen ervoor. Lang ontbijten om 10u aan de bus en een hele dag naar Bastia tot we naar de luchthaven gaan.
  Lange versie: Bastia is een havenstad met Citadel alsof we geen andere gezien hebben. Geert deed een stadswandeling van 1u en we kregen bijna 2u tijd om te lunchen. Het was juist markt en ik wou een Franse baguette kopen en een stuk Corsicaanse kaas en worst toen Dirk een klein laotiaans eethuisje zag en we daar gingen eten. Zeer lekker! Gelukkig had ik alleen nog maar een brood gekocht :-)
  Dan terug een uurtje geleide stadswandeling en dan hadden we 2u vrije tijd om nog te winkelen. Dat was niets voor ons dus een terrasje in de schaduw was rap gevonden het was 30•. Ik wil nog opmerken dat de stadswandelingen steeds vrij waren want we hadden altijd plaats en tijd om bijeen te komen. Vreselijk drukke en kleine luchthaven waar we 3u wachten op ons vlucht. Geland om 21:55u.
  Read more

 • Day40

  Zonza -Bavella - Solenzara - Folelli

  September 14, 2018 in France ⋅ ⛅ 27 °C

  Vertrek naar de bergpas van Bavelle en zijn beroemde haarspeldbochten door Zonza. Lunch in de Auberge du Col de Bavella, 1384m, aldaar een wandeling. Verder richting Solenzara, Ghisonaccia en door naar Felelli.
  Lange versie: uitslapen vandaag tot om 6u de hanen beginnen te kraaien, even genieten van ons terras en na een frisse douche naar beneden, we maken, allè ik maak een wandeling met enkelen om het kruis en de ketens van de boeteprossesie te zien in de kerk en om 9u stipt vertrekt de bus voor waarschijnlijk een lange rit helemaal naar het noorden.
  Eerste stop Zonza, reeds in de bergen en een kruispunt van 4 wegen, zeer druk. Wandelaars, fietsers, één autocar zo gek om langs hier te rijden en auto’s. We zien de aiguilles de Bavella de hoogste toppen van de bergen hier, nemen een pastis net niet in het zonnetje. 22• is goed om 10u!
  We stoppen aan de dikste en oudste kastanjeboom van Corsica: 300 j oud en we omspanden hem met 13 mensen. In de auberge du col de bavella gaan we middageten en daarna
  een wandeling van een uurtje. Rustig door het bosgebied want alom staan hier sparren op deze hoogte, lager waren veel loofbomen vooral kastanjes waar men in hongertijden meel van maakte.
  Een uur rijden en we bereikten terug de kust aan de oostkant en stopten in Solenzara, hier tijd genoeg dus geen wc-problemen. We wandelen langs de jachthaven maar 32• en in de zon is net iets te warm. Daarna in rechte lijn naar Folelli waar we om 18u aankwamen en we direct een duik in zee namen.
  We namen er een echte gecorseerde Corsicaanse wijn bij het diner en sloten de avond af met een wandeling langs de branding tot een barretje 500m verder waar we gezellig met ons tweetjes de branding en de krekels hoorden. Een likeurtje van Mirte was lekker maar ik neem het toch niet mee als souvenir.
  Read more

 • Day39

  Bonifacio - Sartène

  September 13, 2018 in France ⋅ 🌙 18 °C

  Naar Bonifacio via Sartène en de pas van Roccapina, minicruise ‘Grotten en kliffen’ en lunch in Bonifacio benedenstad. Met toeristentreintje naar de bewoonde citadel in de oude bovenstad en na verkenning terug met het treintje naar beneden waar de bus ons opwachtte om ons naar Sarrtène te brengen voor diner en nachtrust.
  Lange versie: slecht geslapen: Dirk wou de airco niet gebruiken en het was 27º op de kamer. Dit is de dag dat we het vroegste klaar moeten staan’ om 8u, want we rijden naar het uiterste zuiden naar Bonifacio met gelukkig even een sanitaire stop in Sartène. Aan de bergpas van Roccapina stopten we voor een mooi vergezicht.
  Op de roze granietrotsen staat een Genuese toren en een formatie in de vorm van een sluipende leeuw: Le lion de Roccapina.
  Een uurtje verder naar Bonificacio waar we inscheepten voor een minicruise langs de kalkrotsen, heel anders dan die van gisteren, het leken wel pannenkoeken opeen gestapeld. Ook het zuidelijkste puntje van Corsica was te zien en we zagen ook Sardinië dat hier op 14 km afstand ligt. Op weg naar het lunch adres ging ik vlug een Marcelleke kopen want ik vond het veel te warm in mijn T-shirt. Af en toe een wolkje maar wel 30º. Alhoewel er regen voorspeld was.
  Het toeristentreintje was afgehuurd voor ons en bracht ons naar de citadel, een uurtje rondgewandeld in groep en nog naar het zeelieden kerkhof dat zeer sober was en we moesten ons nog bijna haasten om terug aan het treintje te zijn. Nog even naar het openbaar toilet en we moesten de bus terug op om terug naar Sartène te rijden waar we gaan overnachten.
  Eigenlijk dezelfde weg terug maar door de weersomstandigheden hadden we een heel ander zicht op de leeuw van Roccapina en we zagen het regenen in de verte waar we naartoe reden, ook speciaal zicht.
  Bij het aankomen was ons valies niet te vinden, niet in de bus en niet in de lobby, na twijfel of ze wel was ingeladen of misschien door iemand verkeerd was meegenomen bleek ze op het terras te staan want Geert had ze uit de regen gezet. Eind goed al goed dachten we totdat bleek dat we geen kamer hadden, een vergissing bij het uitdelen van de sleutels!
  Allè we kregen een kamer met mooi terras aan de voorkant, we namen er een pastis om van de problemen te bekomen. Na het avondeten gingen we op zoek naar een Bancontact en dat ging vlot, een kleine avondwandeling en het was weeral elf uur eer ik mijn ogen kon sluiten.
  Read more

  Francine De Haes

  Piepelou

  9/14/18Reply
   
 • Day38

  Gorges de Spelunca - Porto - Scandola

  September 12, 2018 in France ⋅ ☁️ 25 °C

  Via Vico, de Gorges van Spelunca en Evisa rijden we naar Porto waar we lunchen. Vertrek op de minicruise ‘Scandola’ 2,5u. Terug naar Ajaccio langs de golf van Sagone en de golf van Porto een UNESCO erfgoed.
  Lange versie: vroeg uit de veren om 6,30u om om 8u de bus te nemen voor een natuurdag. Dirk gaat niet mee hij neemt een dagje vakantie van de rondreis. Wij rijden langs de golf van Sagone en stoppen in Vico waar Geert een afspraak heeft met de bazin om de Wc te mogen gebruiken met 24 van de 42 reizigers, ik niet en dus neem ik een pastis. Door het kronkelige binnenland, ik zit op de achterbank en wissel links, rechts en het achterraam om foto’s te nemen, best wel inspannend!
  Onderweg verteld Geert over Napoleon en daarna over de feitjes die hij meemaakt met de (koppige) Corsicanen. Ik nam een gedeelte op want het is inderdaad ongelooflijk hoe,vooral de oudere, Corsicanen de toeristen behandelen. Toch is toerisme één van de belangrijke bronnen van inkomsten. Onze chauffeur is Roemeen, de garçons in ‘t hotel Fransen, Zwitsers en Italianen die seizoenswerk komen doen van 15 april tot 15 oktober. De vervang chauffeur op zondag was van Marseille en wou met ons de berg op want de chauffeur vorige week was een Corsicaan en weigerde dat gewoon! In Evisa hadden we een vlotte doortocht: 15’ voor 50m! Campers, kleine vrachtwagen en enkele personenwagens die voor- en achteruit moesten manoeuvreren om door de hoofdstraat met geparkeerde auto’s te geraken. De loslopende koeien, varkens en geiten waren al dat verkeer blijkbaar gewoon, ze zijn semi-wild en worden eens per jaar bijeengedreven en gelabeld.
  In Porto lunchen we eerst en nemen we de boot naar het natuurgebied Scandola. 45’ varen en we waren aan de rode rotsen gevolg van vulkanische uitbarstingen 250 miljoen jaar geleden. De rode plooien, hier zit veel ijzer in de grond, in steen de door lijnen doorkliefde rotsen, gasbellen die natuurlijke bruggen vormden, niet uit te leggen zo prachtig. Even teruggedacht aan lake Powell en de Postpiles in de USA.
  De kapitein vaarde kloven binnen voor- en achterwaarts bovenop zijn stuurhut zoals je soms een kraanman ziet doen. Toch spijtig dat Dirk forfait gaf.
  Terug in Porto een kleine wandeling door een laurierbosje en de bus wachtte ons op. Her rijden door de Calenques de Piana die terug bestonden uit rode rotsen met vreemde vormen. En omdat het wat nevelig geworden was waren de uitzichten niet zo spectaculair meer. Tot we aan een mooi terras kwamen ‘Les Roches Bleues’ en daar stopten we om te genieten van de blauwe rotsen in de verte die mooi afstaken tegen de rode rotsen nabij. Het werd 27•.
  De verdere terugrit was langs meer toeristische weg en om 7u kon ik Dirk mij terug bij Dirk voegen die de hele dag gewandeld had.
  Samen aten we aan de ferryhaven, hij mosselen, en konden elkaar op de hoogte brengen van onze tijdsbesteding overdag.
  Read more

 • Day37

  Folelli - Corte - Ajaccio

  September 11, 2018 in France ⋅ ⛅ 26 °C

  Via Ponte Leccia rijden we naar Corte. Corte wordt bezocht met een toeristentreintje. Na de lunch vrije tijd in de oude stad en dan rijden we langs de bergpas van Vizzavona et Bocognano. Ontdekking van de keizerlijke stad met de autocar om daarna te overnachten in hotel Fesch in het centrum van Ajaccio.
  Lange versie: klaarstaan met de valiezen om kwart na 8 en stipt vertrek naar Ponte Leccia waar we uitstappen en de brug bezoeken waar op 8 mei 1769 de Corsicaanse nationalistische troepen van Pascale Paoli de definitieve nederlaag leden tegen de Fransen. Dit was het einde van 14jaar onafhankelijkheid, er was toen stemrecht voor iedereen vanaf 25j, een universiteit in Calvi en een grondwet met verregaande vrijheden.
  De brug is nu kapot geschoten tijdens WO II.
  Om 10u bereiken we Corte en kan er NIET naar WC gegaan worden, er zijn er gewoon geen, we rijden meteen de berg op met een toeristentreintje naar de bovenstad en de citadel. Het water staat hoog en we mogen in het museum niet naar toilet want we bezoeken de citadel niet! Dan maar 1/2u vrije tijd en ieder op zich op zoek baar een bar en toilet. Er is er slechts één open en algauw staan 15 personen aan te schuiven!
  Terug bijeen doen we een gezamenlijke stadswandeling en hebben een prachtig vergezicht ergens op een belvedère. Degenen die niet meeklommen en wij verzamelen op de place Gaffori, hij was een aanvoerder vd vrijheidsstrijders en tijdens de strijd om de citadel werd de baby van Gaffori en Faustina, zijn vrouw, boven een afgrond gehouden en hij keek naar zijn vrouw en zij riep: ten aanval!
  Gelukkig werd het kindje niet losgelaten!
  Een lekkere lunch met stormloop op de WC volgt en dan rijden we verder met onze bus langs de valleien en de bergpas op 1163m hoogte.
  Ik hoopte dat er nog zou gestopt worden op de bergpas maar nee in full speed naar beneden.
  Dat maakte wel dat we vóór de drukte in Ajaccio waren en nog een mooie rondrit deden, uiteindelijk stopten we aan de Iles Sanguinaires. We kregen een uur vrij om naar daar te wandelen en dat hadden we zeker nodig, volle zon en 34• gelukkig met een licht windje en daarom niet zo’n drukkende warmte. Ons hotel staat in een verkeersvrije straat en daarom moet de bagage opgehaald worden en wij gingen tevoet. We zitten op de 4e verd. Das wel een verschil met ons vorig hotel, minder plaats want het is een echt cityhotel maar voor de rest gaat het wel. Picnic op de kamer om eindelijk weer geen driegangenmenu te moeten verorberen. Een stadswandeling onder ons tweetjes eindigde op een terras met enkele glaasjes pastis.
  Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android