- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 65
- wtorek, 13 grudnia 2022
- ☁️ 19 °C
- Wysokość: 3 677 m
BoliwiaUyuni20°27’39” S 66°49’21” W
Vo Potosí wiiter uf Uyuni
13 grudnia 2022, Boliwia ⋅ ☁️ 19 °C
Hüt simmer extra am 8i go Zmorge esse, will mer am 9ni wieder eh Free-Walking Tour da in Potosí hend welle mache. Wo mer uscheckt hend und denn bim Treffpunkt gstande sind, isch aber leider nie en Guide für die Tour cho. Denn simmer halt chli selber umegloffe. Unter anderem simmer ahnen Ussichtspunkt wo mir wunderbar ahn Cerro Rico gseh hend. Oder au wie die Iheimische ihn nennend: De Berg wo‘d Mensche frisst. Eigentlich hemmer d‘Free-Walking Tour vor allem weg dem Berg und sini Gschicht welle mache. Aber da üs ez kein Guide die Informatione cha geh, hemmer sie üs selber beschaffed. Mir sind ihnes Kaffi ghockt und denn hani es paar Reiseblogs usegsuecht und d‘Märlistund het chöne losgah. Im 16 Jahrhundert isch Potosí eine vo de riichtste und bedüütenste Städt überhaupt gsi und das het sie vorallem wegem Silber und Erzvorkomme ih dem Berg chöne bedanke. Sogar s‘US-Dollar Zeiche stammt vomene Stempfel usere Münzraffinere, wo mer eifach s‘ I und s‘S überenand gleit het: $. Wo denn de Pizarro cho isch, hett natürlich die ganz Üsbüütig ahgfange und Potosí hett ah bedüütig verlore. Über 8 Mio. Mensch sind ih de Mine bis hüt ih dem Berg ums Lebe cho und es dchaffed immerno über 12‘000 Lüt det ihne, 2000 devo unter 18i. Ich bin froh, hemmer eus geg eh Füehrig zu dene Miine entschiede. Au wenn die sogenannte Mineros sehr guet verdiened zahleds de Job früehner oder spöter mitem Lebe. Wo mer den gnueg vo dene erschütternde Nachrichte glese hend, simmer mitem Taxi zum Terminal. Leider aber zum falsche und so simmer miteme andere Taxi wieder dur d‘Stadt tuckerled. Am 12:30 simmer losgfahre richtig Uyuni. De Bus isch sehr bequem gsi und so hemmer viel chöne schlafe. Uyuni isch irgend eh Stadt wos usem nüt, zmitzt ide Wüesti baut hend, und so gseht sie au us. Mir hend den einigi Reisebüros abklappered, bis mer den s‘best Ahgebot für die 3-Tägigi Uyuni Salzwüesti-Tour becho hend. Nacher simmer imene süesse Resti Tika go eh feini Erdnusssuppe und würklich sehr geili Pommes go esse. Churz drufabe simmer is Hostel und hend eus ready für d‘Nacht gmacht. Czytaj więcej