• Vlorë het Miami van Albanië

3 septembre, Albanie ⋅ 🌙 22 °C

Na een bijzonder Albanees ontbijt hebben we nog een wandeling over de bazaar naast ons hotel gemaakt. Hier waren een stuk of 30 kleine vol gedrukte winkeltjes met allemaal precies het zelfde spul. Het zag er verder wel charmant uit. Op de terug weg naar de auto nog een kasteel mee gepakt en daarna door naar onze volgende bestemming. Vandaag begon ik met rijden. En hoewel het verkeer nog steeds vrij bijzonder is hier met bijvoorbeeld overstekende wilde honden en fietsers op de raarste plekken. Was het een stuk beter te doen dan in het donker. Ik miste een afslag omdat invoegen niet mogelijk was waardoor we ergens in een wijk terecht kwamen waar duidelijk niet veel naar om werd gekeken en een helling van wat voelde 90 graden omhoog met slecht asfalt hebben genomen. Maar we kwamen gelukkig weer op de juiste weg en hebben onze weg vervolgt naar Vlorë. Een plaatsje met een enorme kustlijn. We hebben een stukje gewandeld ergens wat gedronken en verder lekker chill. Het is hier 27 graden en de zon doet hard haar best dus je wilt ook niet veel doen. Morgen gaan we met een boot grotten bezoeken en zwemmen. Ben benieuwd. Hoop vooral dat ik niet zeeziek word🙃🤞En savoir plus