• Day8

  Islanda ziua 6

  August 29, 2021 in Iceland ⋅ ⛅ 9 °C

  Azi e ultima zi de explorare.
  Vremea pare sa tina cu noi. E doar puțin înnorat și ploua mărunt. Deja m-am învățat sa ma bucur de ploaie.
  După ziua de ieri suntem surprinzător de energici și gata de drum.
  După vreo 2 ore de mers cu mașina, ne oprim, bem o cafea buna și începem
  aventura de astăzi la Reykjadalur, valea cu râuri termale.
  Distanța totală de parcurs este de aproximativ 7 km (3.5 km dus, 3.5 km întors) pe o vale ușor dificil de traversat pentru începători (ca mine).
  Odată ajunși acolo, cei mai curajoși dintre noi s-au schimbat în costume de baie și s-au relaxat în râurile calde ce impanzeau valea.
  Următoarea oprire a fost la Oceanul Atlantic unde, pe o plaja de nisip negru am visat la zilele însorite de vara, când îți încarci corpul de razele soarelui și asculți valurile cum se sparg la mal. Nu era cazul acum 😂 vântul rece îți intra in haine și ploaia măruntă te îndrepta sa fugi cât mai repede în mașină la adăpost 😎 la prânz am mâncat supa de homari într-un restaurant renumit pentru asta și ne-am îndreptat spre Reykjavík- capitala Islandei.
  Am fost plăcut surprinsa sa ajung în oraș. Parca uitasem senzația pe care o ai când vezi oameni îmbrăcați elegant și au pantofii lustruiti, nu plini de nămol.
  Reykjavík-ul e un oraș aerisit, cu clădiri colorate dar modeste ca dimensiune, magazine mici și dichisite pline de haine croșetate din lana de oaie. Cu adevarat un oraș civilizat. Mi-am pus întrebarea dacă as putea trai aici 😁
  Seara s-a terminat într-un pub islandez unde am gustat carne de balenă, de cal, puffin afumat (ceva pasăre care seamănă cu un pinguin), somon delicios și o salata de rata cum nu se poate mai buna. Ne-am distrat și am dansat în ploaie (islandezii asculta Doar muzica bună) și am respirat împlinită ca am trăit o săptămână impresionanta.... în capătul lumii
  Read more

 • Day7

  Islanda ziua 5

  August 28, 2021 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C

  Azi vedem prima data soarele pe cer.
  Ghidul ne informează ca va fi o zi frumoasa însă vom avea mulți pași de făcut (ne pregătim sufletește pentru asta fiindca simțeam ca ma doare fiecare mușchi din corp după zilele trecute).
  După o scurta drumeție de vreo jumătate de ora printr-un desert de piatra ajungem la Sigoldugliufur- un canion imens plin de cascade mici, cu petece de verdeață și apa albastra și curata.
  Ulterior, drumul nostru duce către Ljottipolur, un crater cu un lac în interiorul său, format în urma unei explozii vulcanice. Asemenea ”vecinului” său, Hnausapollur, și Ljottipolur face parte din sistemul vulcanic Veidivotn. Și, deși are doar 100 m altitudine, priveliștea de sus te lasă pur și simplu cu respirația tăiată. Băieții spuneau ca e un fel Sfânta Ana "pe steroizi" 😂
  Adevărul e ca nu îți poți imagina cât e de mare decât în momentul în care parchezi mașina și în fata ta se deschide o mare de apa limpede care te face efectiv sa îți uiți cuvintele.
  Următoarea oprire e în Landmannalaugar, locul de început/sfârșit pentru unul dintre cele mai spectaculoase trasee de drumeție din lume: Laugavegur Trail.
  Aici, pe măsură ce vom descoperi zona la pas, gândul cum că poate am ajuns pe o altă planetă se va regăsi tot mai des și tot mai pregnant în mintea noastră, realitatea din teren depășind cu mult produsul imaginației noastre.
  Traseul durează vreo 4 ore, 700 m înălțime aproximativ 5 km de urcat pe un munte stâncos și "neprietenos" care m-a împins sa îmi depășesc limitele. Aveam căciulă, mănuși, rucsac și vreo 2 polare pe mine dar orice pas făceam îmi oferea o mai buna perspectiva asupra reliefului vulcanic plin plin de culoare.
  A fost atât de frumos ca nu am nici un termen de comparație.
  O zi perfecta!
  Read more

 • Day6

  Islanda ziua 4

  August 27, 2021 in Iceland ⋅ 🌧 13 °C

  La micul dejun am fost avertizați ca azi va ploua... tare. Ne-am umplut rucsacii cu haine de schimb și am pornit la drum.
  La 10:30 începem drumeția propriu-zisă. Distanța totală de parcurs este de aproximativ 6 km (3 km dus, 3 km întors), iar ca timp de parcurgere ar fi undeva între 45 min - 1 h dus, 45 min - 1 h întors.
  A început serios sa ploua și deja bocancii ne erau grei de noroi. Cu toate astea,
  cascada Bruarfoss nu o voi uita niciodată. Apa e ataaat de albastra ca ai impresia ca e un cristal lichid. Minunat!
  Ulterior vizităm Gullfoss, cascadă în două trepte, localizată pe cursul râului Hvita, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei și, totodată, a doua ca debit, după Dettifoss.
  Am intrat aici la un ceai cald, ne-am cumpărat șosete și mănuși de lana și ne-am continuat drumul.
  Ajunși la Geysir, ne-am delectat privirile cu erupțiile gheizerului Strokkur. Acesta erupe odată la 7-8 minute și pentru a imortaliza momentul am stat toți cu telefoanele pornite sa prindem momentul.
  Pe drum ne-am oprit la o ferma de lapte unde, cât timp consumai ciorba lor faimoasa de carne și înghețata făcută de ei cu ingrediente naturale, priveai cumintile văcuțe cum își luau și ele prânzul sau se relaxau liniștite.
  Ultimul obiectiv de azi a fost Bruarhlod, niște chei înguste, formate din roci Breccia (hyaloclastite), perfecte pentru rafting. Seara, ne-am înmuiat corpurile înghețate de ploaie și vânt la Fontana în apele binefăcătoare care au ca și sursă de proveniență un gheizer situat în imediata vecinătate a Spa-ului (gheizer care, totodată, reprezintă sursa de încălzire pentru întreaga comunitate locală).
  Grea zi!
  Read more

 • Day5

  Islanda ziua 3

  August 26, 2021 in Iceland ⋅ ☁️ 12 °C

  Azi ni s-a promis o zi mai ușoară asa ca, am plecat la 10 dimineața de la cazare și am pornit pe ruta Haifoss, Gjain, Tjodveldisbaerinn Stong, Hjalparfoss, respectiv Secret Lagoon. Pe tot parcursul zilei, în fundal, vom avea parte de prezența constantă a Heklăi, cel mai activ vulcan al Islandei (erupe aproximativ o dată la 10 ani, ultima erupție fiind înregistrată în anul 2005, astfel încât, actualmente, dat fiind acest fapt, poate erupe în orice moment).
  Am vizitat Haifoss, a treia cascadă ca înălțime din Islanda, cu o cădere de aproximativ 122 m.
  E amețitor de înaltă. Apele curg pe un perete de stanca, și se întâlnesc jos într-un rău firav doar ca să își reia drumul în adâncul pământului.
  Locul meu preferat de azi a fost Gjain, un canion cu un sistem de cascade mici, iazuri și structuri vulcanice care ne va duce instantaneu cu gândul la mică replică a Grădinii Edenului.
  Următorul popas a fost la Tjodveldisbaerinn Stong, o reconstrucție istorică, fidelă a fermei Stong, un ansamblu de 3 clădiri ce, în anul 1104, în urma uneia dintre cele mai puternice erupții înregistrate vreodată a vulcanului Hekla, a fost îngropat sub cenușă vulcanică.
  Sunt căsuțe mici, acoperite cu iarba ce îți dau senzația ca te afli în prezenta unei comunitati de Hobbits.
  Apoi vedem Hjalparfoss, o cascadă aparte (formată din unirea a două cascade), situată în apropiere de confluența râurilor Fossa și Tjorsa.
  Luam masa într-o ferma de roșii unde potem vedea cu ușurință cum islandezii își transforma orice micuța afacere într-o mica oaza de placere. Mâncăm cel mai bun "bulion" de pana acum, servit cu pâine proaspătă și calda.
  Seara ne relaxam la  Secret Lagoon, o piscină geotermală învăluită mai mereu în aburii proveniți de la gheizerul din imediata vecinătate.
  Read more

 • Day4

  Islanda ziua 2

  August 25, 2021 in Iceland ⋅ ☁️ 10 °C

  Ziua de azi e greu de descris în cuvinte.
  Ne-am trezit dimineața cu picioarele tremurând de oboseala și ne-am pornit la drum.
  Am fost avertizați ca va fi o zi grea. Drumul de peste 100 de km a fost aproape în totalitate drum neasfaltat, dar am văzut pentru prima data în viata ghețari. Prima oprire a fost spectaculoasa: Hvitarvatn (Lacul Râului Alb), situat la baza ghețarului Langjokull. Acesta constituie totodată și sursa râului Hvita, curs de apă de-a lungul căruia regăsim cascada Gullfoss, respectiv Bruarhlod. La marginea acestui lac vedeai cum se întinde în zare o limba de ghețar ce îți tăia respirația.
  Apoi am oprit la Gygjarfoss, una dintre puținele cascade din Highland. Aceasta se găsește pe cursul râului Jokulfall, curs de apă ce are ghețarul Hofsjokull drept sursă de proveniență.
  Ce urma avea sa îmi provoace cea mai puternica emoție de pana acum.
  Am condus vreo 2 ore printr-un peisaj aproape marțian (o nesfârșită câmpie de pietre și nimic altceva) ca să ajungem în locul unde se întâlnesc doi dintre ghețarii ce încă ma exista pe insula Kerlingarfjoll.
  Ajunși acolo abia am ieșit din mașini din cauza vântului. Am coborât echivalentul a vreo 5 etaje pe un vânt ce te ridica de pe picioare. Am simțit tot- bucurie, uimire, frica, groaza.... Tot... Dar nu cred ca voi uita curând ce am văzut acolo. Un amestec de culori ce nu le poți descrie, parca tot peisajul era pictat de un artist cu imaginație măreață. În vale am dat de un izvor de apa fierbinte ce te făcea sa conștientizezi ca stai pe o pelicula de pământ sub care fierbe lava.
  A fost și groaznic și minunat în același timp...de nedescris.
  Seara sosim la Hveravellir, o oază de viață în mijlocul unui deșert vulcanic. Zona este cunoscută pentru apele sale geotermale, ape în care ne vom scălda și noi înainte de cină.
  Read more

 • Day3

  Islanda ziua 1

  August 24, 2021 in Iceland ⋅ ☁️ 14 °C

  După un zbor de 3.5 ore din Copenhaga, ajungem în aeroportul din Reykjavík și suntem preluați de ghidul excursiei noastre.
  Primul impact: vânt, ploaie, frig și oboseala crunta. Despachetez repede bocancii și polarul din bagaj și ma gândesc cum sa fug mai repede în mașină la căldură.
  Surpriza: mașina ghidului e o Dacia Duster 😂
  Aparent in Islanda sunt foarte apreciate datorita faptului că fac fata bine reliefului și întreținerea e destul de accesibila.
  Drumul pana la cazare a durat vreo ora și m-am trezit în fata unei superbe case de oaspeți în care urma sa îmi petrec tot restul vacantei.
  Prima dimineața a fost crunta, după 3 ore de somn ne-am urcat în mașini și am pornit înspre ceea ce urma sa devina o zi pe care mintea mea nu avea capacitatea sa o absoarbă.
  Dimineața am vizitat Parcul Național Thingvellir (printre altele, cu a sa cascadă, Oxarafoss, respectiv cu a sa biserică, Thingvallakirkja), locul de întâlnire dintre plăcile tectonice nord-americane și eurasiatice, respectiv locul înfințării primul parlament din lume, Althing, în anul 930.
  Pe urma am facut un scurt popas la Thorufoss, cascadă surprinsă și în bine cunoscutul serial Game of Thrones.
  La 12.30 ajungem la Hraunfossar, respectiv Barnafoss, două cascade situate în Borgarfjordur. Dacă prima dintre ele se găsește sub forma unei ”colecții” de nenumărate pârâiașe și mici cascade ce izvorăsc din terenul de lavă de dedesubt (pe o distanță totală de aproximativ 900 m), cea de-a doua, fiind situată într-un mic canion, apare sub forma unei vâltori de nestăvilit.
  16.00 sosim în Akranes, oraș cu deschidere la Oceanul Atlantic.
  A fost frig, ne-a plouat toată ziua, am fost rupți de obosiți dar a meritat fiecare clipa.
  Seara ne-am incalzit într-o piscina în Gudlaug cu apa termala situata la marginea oceanului, unde alternezi între apa cu temperatura de 60 de grade și câte o scurta vizita în oceanul aproape înghețat.
  P. S. Am găsit pe drum un loc surprinzător de frumos unde erau căsuțe pentru elfi, ne-am băgat în oala de supa a trolilor și ne-am pus câte o dorința într-un loc amenajat perfect pentru a uita de griji ❤️👌
  Read more

 • Day2

  Copenhaga - zoo și parc de distracții

  August 23, 2021 in Denmark ⋅ ⛅ 15 °C

  Azi pornim cu mai mare entuziasm în oraș.
  Suntem pregătiți de o zi ușoară, în care sa avem timp sa ne recuperam după plimbările lungi de zilele trecute.
  Ma trezesc gândindu-mă cu drag la vizita la zoo de ieri unde am vazut prima data în viata, doi ursi panda ce se delectau la câte o masa copioasa de bambus.

  Bem o cafea buna bună la hotel și mergem în parcul de distracții.
  Copenhaga are unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din Europa - Parcul Tivoli-
  E o gradina frumoasa, eleganta și la fel de civilizata ca restul orașului.
  Copii sunt în lumea lor acolo, și adulții de-asemenea - băieții din grup au încercat câteva dintre atracțiile parcului- roller-coasterul și turnul înalt de vreo 80 de m din care cobori fără parașuta și jura ca își merita banii.
  Seara așteptăm cuminți avionul spre Islanda.
  Abia aștept 😁😁
  Read more

 • Day2

  Copenhaga-oameni frumoși

  August 23, 2021 in Denmark ⋅ ☁️ 8 °C

  Ateriza în Malmo-Suedia la primele ore ale dimineții. Obosiți (ca după zborul cu Wizz, de fiecare data), așteptăm cuminți autobuzul sa mergem în Copenhaga.
  Primul contact e dintre cele mai plăcute - oameni frumoși, străzi largi și aerisite și multe multe biciclete. Nu vrei nimic mai mult decât sa bați străzile în lung și-n lat, cât te țin picioarele, ca să admiri cu adevărat o lume civilizata.
  Nu avem o direcție anume, ne lăsăm prinși în zumzetul orașului și ii simțim vibrația nordica de liniște, calm și bine.
  Read more

 • Day6

  Luxor, Valea Regilor și insula bananelor

  February 22, 2021 in Egypt ⋅ ⛅ 13 °C

  Azi mergem sa călătorim în timp.
  Ne trezim la 4:30 dimineața.
  Drumul a fost lung dar am apucat sa vedem mai mult despre ce înseamnă Egipt. Mizerie, sărăcie crunta și turism de mana a doua. Peste tot pe unde oprești ești asaltat de vânzători ambulanți, pentru care negocierea începe de la 50 de euro și se sfârșește undeva la 5 euro când, cu disperare trag de tine sa cumperi suveniruri făcute în China.
  Ajungem la Luxor și trag bine aer în piept. Construcții de 4000 de ani se întind cu măreție în fata noastră. E o enigma cum au reușit oamenii ăștia sa distrugă o civilizație asa de bine calculata și maiestruoasa și sa ajungă aici.
  Trecem peste disconfortul de la intrare (negustori, bai murdare, continuu sentiment ca ești furat) și ne pierdem printre coloane. Ascultam cuminți descrierea ghidului, incercăm sa descifram hieroglife și ne străduim sa trăim momentul. E amețitor.
  Vizitam o fabrica de alabastru, coloșii lui Memnon și Valea Regilor.
  Valea Regilor e și mai frumoasa, în plin soare poți admira grandoarea mormintelor săpate in zeci de galerii, adânc în pamant, în speranța că faraonii vor rămâne în eternitate.
  Traversam Nilul albastru și plin de viata și ajungem pe insula bananelor. Plătim 10 euro de persoana și ajungem într-un mic sătuc ce cultiva bananieri, ne facem poze, enervam aligatorii și ne umplem burțile de banane înainte sa plecam spre hotel.
  Cu bune și cu rele, o zi memorabila
  Read more

 • Day5

  Orange bay

  February 21, 2021 in Egypt ⋅ ☀️ 8 °C

  Azi luam barcă și plecam spre Orange Bay (numit și Maldivele Egiptului).
  De îndată ce pornim, suntem surprinși de un grup de 6 delfini ce au început sa înoate pe lângă bărci. Din barca alăturată, vreo 10 oameni au sărit sa înoate cu ei. Ce minune!
  Am mai mers vreo 40 de minute și ne-am oprit sa facem scufundări.
  Am coborât cu teama în apa ca să descopăr un paradis. Apa calda și lina și mulți mulți mulți pești colorați. A fost o experienta fantastica. Coralii umpleau fundul marii ca un câmp de flori colorate cu zeci de peștișori curioși ce îmi tăiau respirația. Toată ziua am fost cu zâmbetul pe buze, nu îmi venea sa cred ce tocmai văzusem.
  Am oprit pe urma pe insula sa stam la plaja și sa bem băuturi colorate.
  Pur și simplu o zi perfecta 🌞
  Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android