• Bye Taiwan

December 19, 2024 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Ik zit hier in het vliegtuig onderweg naar Bangkok en het besef dat ik weg ben uit de stad waar ik vier maanden heb gewoond moet nog komen. Er is zo ongelofelijk veel gebeurd en ik merk dat mijn brein dit simpelweg niet kan verwerken.
    De bijgevoegde kaart met de plekken waar ik meer dan 1400 foto’s heb gemaakt geeft een weergave van hoeveel dingen die ik heb gezien. Naast dat ik enorm blij en dankbaar ben dat ik dit allemaal heb mogen meemaken is “the flip-side of the coin” dat je went aan zo veel bijzondere dingen zien en het moeilijk is om het echt tot je door te laten dringen.
    Taiwan is een van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. Het heeft letterlijk alles wat je zoekt in een perfect land: bizare natuur, rijke cultuur, lekker eten, verwelkomde mensen en ga zo door… En dit allemaal voor weinig geld en zonder massatoerisme.
    De afgelopen dagen stonden in het teken van reflecteren en afscheid nemen. Zo hadden we het over wat we het meest gingen missen naast de standaard dingen die ik hierboven al heb genoemd. Voor mij de vrijheid om elke dag weer te bepalen wat je gaat doen met oneindige mogelijkheden is een manier van leven die ik enorm ga missen. Een ander gemis dat werd genoemd was de veiligheid. Ik heb hier niemand gesproken die niet zei dat Taiwan het veiligste land is waar ze ooit zijn geweest. Ik heb dit meerdere malen aan den lijve ondervonden door sleutels, tassen, telefoons and alle andere voorwerpen die ik ben vergeten hier.
    De bijgevoegde foto’s geven een kleine recap van alles wat ik tussen mijn vorige Pinguïn en nu heb meegemaakt. Zo ben ik naar Alishan forrest en Sun Moon Lake geweest waar we elke ochtend voor zonsopgang opstonden voor een ochtendduik. Ook ben ik naar Borneo, Maleisië en Brunei geweest waar ik de jungle in ben getrokken en de volledige Borneo-big-five heb gespot. Daar hebben we ook mogen ervaren wat een bizar land Brunei is met haar Sultan. Ik heb een van de mooiste hikes van mijn leven gemaakt met vier exchange vrienden. Twee weken geleden hebben we 200km van Hualien naar Taitung gefietst langs de bergachtige oostkust. En afgelopen weken stonden in het teken van de final exams met onder andere vier presentaties (1 in het chinees) en onze laatste tijd doorbrengen met iedereen met als afsluiter een feestje bij mij thuis met iedereen.
    Ik heb het geluk dat ik de komende maand Thailand, Egypte en Georgië mag ontdekken, maar Taiwan ga ik enorm missen.
    Dit stuk is meer een zelfreflectie geworden dan een Pinguïn, maar bedankt voor het lezen en ik zal mijn best doen om ook mijn volgende avonturen hierop te delen.