Cesta šílená. Chaos... původně plánován odjezd z terminálu , nakonec se posouváme busem na výpadovku a na malinké zastávce u pumpy chytáme pěkný luxusní bus do Cartageny. Cena 50.000 za jednoho... té drahotě se diví i Fredy. Sedačky se dají skoro položit, klimatizace jede. Čeká nás 6 hodin cesty. Docela fajn. Jenže v půli cesty komfort končí. Jsme přesazeni do malinkého narvaného busíku, Sedačky malé, nefunguje klima. To je typické - při kupování předražených lístků vám zapomenou sdělit, že luxus bude jen půlku cesty. Tady člověk musí být ostražitý, na vše se předem zeptat... i na to co vám připadá naprosto samozřejmé. Tady samozřejmé není nic!
Příjezd do Cartageny, nic moc... sucho, prach odpadky. Jsme na okraji města, nikde nic. Objednávám Uber, bere nás šílenou oklikou a nakonec mi strhne dvojnásobek. Svině. Nic moc přivítání. Chytat místní žluté taxíky si nedovolí ani Fredy v Bogotě, natož tady.
Ubytko průměrné, kousek od pláže. Vše je staré a napůl rozbité, nebo nefunkční. Klimatizace malinká, nestačí vychladit jednu místnost, natož zbytek obýváku a kuchyň. Za nedlouho se objevují první švábi.
Cartagena je historicky významné město se starým centrem v původním koloniálním stylu uzavřeném hradbami. Vše je nakašírované, krásné ... za to zbytek města....Read more