Vertek voor een weekje Duitsland

Onze lieve kattenoppas komt om 1.00 uur. Ze ziet uit naar deze week, want ze heeft het mega naar haar zin in ons huis. Het wordt eindelijk het prachtigste lenteweer van de wereld en ze kan genietenRead more
Tussenstop bij max

Na een rustige tocht met prachtig weer (23 graden) komen we in Heerlen aan bij De Parelhof, het zorghuis waar Max, de broer van Annelies, woont.. We worden ontvangen door begeleidster Mara. We hebbenRead more
Hotel Fetzer

Na het bezoek aan Max nemen we de grote weg. We hebben een voorspoedige rit. maar aan de tegenovergestelde kant van de snelweg is een groot ongeluk gebeurd en er vormt zich een kilometers langeRead more
Koffie met Brian

Brian heeft een offroad training gevolgd in Hechlingen op de BMW oefen terreinen. Dit is georganiseerd door Bertt waar we eerder een sleutelcursus hebben gevolgd.
Het geeft ons mooi de mogelijkheidRead more
Rothenburg ob der Tauber

Van de koffie met gebak met Brian, vervolgen wij onze tocht naar Thierhaupten. We hadden een route gepland in Calimoto en via 6 stappen in de navigator gekregen, maar de navigator heeft een geheelRead more
Thierhaupten, Gasthaus

Inderdaad zijn we langs mooie kleine wegen en kleine dorpen gereden en door een prachtig golvend Duits landschap. Er staan veel bomen in bloei en waar ze geen hectares met zonnecellen hebben geplaatstRead more
Bij Gerrit en Tieneke

Op bezoek bij de facebook-vrienden die Annelies op de dag af 2 jaar kent. Gerrit hier gezien op onze motor, Annelies op de motor van Tineke. Staat best goed en de motor van Gerrit staat in deRead more
Ochtend in Neukirchen

Vanochtend staat er een doosje met 4 eieren van de eigen kippetjes voor onze deur. Hoe goed kan je het hebben op een motor vakantie. Beetje bewolkt is het wel maar al vroeg een heerlijke temperatuur.Read more
Neuburg an der donau

We rijden langs vele enorme asperge velden waar volop geoogst wordt. In het stadje komen we terecht vlak voor Turist Information waar een vriendelijke dame vertelt dat we ons hier al in de historischeRead more
weer terug in Neukirchen

Na onze wandeltocht door Neuburg an der Donau steken we de Donau over om aan de andere kant van de rivier te rijden op een mooie weg door de velden met koolzaad, bossen en akkers. Mooie DuitseRead more
Brunch bij Gerrit en Tineke

Schwabische Alb. Pauze inlassen, bier

Via de Schwabische Alb, Zwarte Woud en Ardennen zullen we onze reis vervolgen, terug naar huis.
Eerst gaan we een stuk 4 baans en nu op de mooie binnen wegen aan het rijden. Onverwacht een paarRead more
Hotel Zur letzen G’Stehr

Na de lunch rijden we kleine mooie wegen en als laatste stuk een route door het zwarte woud. Goed om de stuurkunsten te oefenen met veel- en mooie bochten.
Ook een heel klein weggetje, waar we wordenRead more
vertrek uit Bad Rippoldsau

Wat een fantastisch ontbijt. Margareta brengt voor Peter 3 gebakken eieren. We betalen een schijntje: 5 euro p.p. en wanneer we afscheid nemen drukt Peter nog een 10 euro in Margareta's handen. DeRead more
Schwarzwald

Het Zwarte Woud
Dit is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Het Zwarte Woud staat bekend als een van de populairste toeristenbestemmingen inRead more
Tussen stop

Even een andere bestemming want de navigatiesysteem rekent zich gek om naar Bastogne te komen.
Eenvoudige lunch

Even een eenvoudige lunch op een van de vele parkeerplaatsen langs de A4.
Appeltje eitje. Restje kaas.
Bastogne

Aangekomen bij het appartement. Annelies belt het gegeven nummer van Booking.com. Er wordt 2 x afgbroken en de derde keer zegt een mannenstem :,,cinq minutes!"
Na 5 minuten komt er een jongedame ,Read more
Ardennen

Ergens uit een strijkhok heeft Annelies een extra dekbed gesleept want die "velletjes" op het bed, die zijn echt niet warm genoeg. We zijn inmiddels zoveel gastvrijheid en onthaal gewend dat hetRead more
Weer in Vlissingen

Na bijna 2.000 km rijden weer thuis bij de katten. Ze zijn niet bij ons weg te krijgen.
Vanaf Brussel hebben we gewoon lekker doorgereden over de snelwegen, zoals Annelies opmerkte: "het paard ruiktRead more
TravelerMooi hoor, veel plezier!