• Barafu Camp – Mweka Camp (nedstigning)

November 15, 2003 in Sweden

Vandring: Barafu Camp (4700 m) – Mweka Camp (2800 m)

Kl. 10 serveras frukost och därefter packar vi våra väskor. Temperaturen är nu ca 9° och molnigt.
    Kl. 11.30 startar vi färden ner mot ”Mweka Camp” (2800 m). Det känns långt men vid 15-tiden kommer vi äntligen fram, efter 3,5 tim. Alla tre, men pappa mest, lider av värk i knäna efter den långa nedförsbacken.
    På vägen ”hittar” vi en ”bårvagn”. Den används av parkvakterna när någon blir för sjuk för att ta sig ner för berget själv. Denna verkar nyligen använd och är nog på väg upp igen.

På lägerplatsen är det 15° och regn i antågande. Snabbt slänger vi in packningen i tältet innan regnet kommer. Här finns öl till försäljning men pappa avstår.
    Vi diskuterar hur mycket dricks vi skall ge till ”vårat gäng” samtidigt som vi delar på en Marabou mjölkchoklad som jag sparat. Vi har svårt att få kontanterna att räcka till och fördelningen inom gruppen är svår. Det enda vi har att gå på är en rekommendation från resebyrån men den verkar inte stämma med förväntningarna.
    Pappa somnar snart medan jag gör lite fler anteckningar i dagboken. Middag 17.30 och därefter ber vi ”gänget” ställa upp så vi kan tacka var och en samtidigt som vi delar ut pengarna. Vissa verkar bli extra glada och andra besvikna.
    Efteråt pratar vi med Erik och Alexandra, det svenska par som jag träffade på toppen. Det visar sig att dom kommer att bo på ”vårat” hotell efteråt. Kryper till sängs vid 19-tiden (+7°), läser och somnar ovaggad vid 20.