• Camlica tower

28 April, Turki ⋅ ☀️ 16 °C

Prebudimo se ob 8:00 in dan začnemo počasi, z občutkom, da nas čaka nekaj posebnega. Ob 8:30 si privoščimo zajtrk in kavo pred hotelom, medtem ko se mesto šele prebuja.

Nato naročimo Uber in se odpravimo na vožnjo skozi Avrasya Tunnel proti azijskemu delu Istanbula. Že sama vožnja je doživetje, prehod med dvema celinama pa doda poseben čar.

Na azijski strani najprej opravimo kratek postanek za nakup polimerne gline, potem pa se prepustimo raziskovanju. Takoj nas prevzame drugačna energija – bolj umirjena, manj turistična. Ulice so polne življenja, a brez gneče. Sprehodimo se mimo lokalnih tržnic, kjer nas očarajo barve in vonji svežega sadja, zelenjave in rib. Vse deluje bolj pristno, bolj domače. Preprosto – uživamo.

Vmes si vzamemo čas še za kavo, nato pa se odpravimo proti marini, kjer za trenutek zadihamo ob vodi. Sledi nova vožnja z Uberjem do ene najbolj impresivnih točk dneva – Çamlıca Tower, ki se dviga kar 369 metrov visoko.

Kupimo vstopnice (18 € na osebo) in se s panoramskim dvigalom povzpnemo na razgledno ploščad. Razgled? Naravnost spektakularen. Pred nami se razprostira celoten Istanbul – tako azijski kot evropski del. Mesto v vsej svoji širini in veličini.

Seveda ne manjka fotografiranja, nato pa se ustavimo še v restavraciji 360Kule Restaurant, kjer ob kavi in lahkem prigrizku še enkrat v miru občudujemo razglede.

Popolno dopoldne – kombinacija raziskovanja, lokalnega utripa in dih jemajočih pogledov.
    Baca selengkapnya