Eigergletscher

Prestopima na vlak, ki pelja po cca. 7km dolgem tunelu na Jungraujoch. Takaj že ni več drevja, ampak izključno le kamenje in sneg.
Na vlak se vkrcama med prvimi, saj sva predhodno preko interneta Czytaj więcej
Jungfraujoch (3454m n.v.)

Osupla in brez besed ostanema ob pogledu na gore,ledenike,sneg itd. UAU UAU UAU. Sloh ne vema kaj bi in kam bi.......
Najprej odidev do razglednega stolpa Sphinx Terrace, ki se vzpenja na 3571m nad Czytaj więcej
Alpiglen

Sama pot do Grindelwalda je bolj odprta kot pa pot iz Lauterbrunnena. V dolino se spuščamo mimo pašnikov in prikupnih majhnih vasic, kjer se pasejo krave. Vse skupaj o objemu gora, ki so obsijane s Czytaj więcej
Brandegg

Se zadnja vasica pred Grindelwaldom. Ta trasa je dosti bol strma kot pa tista po kateri sva šartala. Se pa zelo lepo vidi panoramski pogled na Grindelwald, ki je mimo grede zelooooo lep. Sanjski!
Grindelwald

Še zadnji prestop na vlak v Interlaken. Res sva utrujena in vse bi dala za kavo.
Ko prispema je prva stvar, ki si jo bova privoščila.
Najprej sva se pogovarjala da bi tukaj ostala se 1 uro in si Czytaj więcej
Interlaken

Ob 16:27 prispema v Interlaken. Utrujena. Vse bi dal za bolj udobno obutev saj me bolijo noge.
Presenečen, saj je za to poskrbel Dejan brez da bi vedel za to. Super. Plačama parkirnino, ter se Czytaj więcej

Po 14 urah, koncno doma. Zdaj pa spat!😆
Lai da Marmorera

Ojla, danes je petek. Danasnji dan bo bolj na "izi". Vstanema ob 8:20, brez budilke. No Dejan je bil tokrat preb mano, saj ga je prebudilo moje smrčanje 😅.
Popijema kavo, se oblečema in odideva Czytaj więcej
Julierpass 2284 m

Prispema ma Julijerpass z 2284 nadmorske višine. Tukaj sva že bila, pred cca šestimi leti. Lepo je, sončno, zaenkrat še brez snega.
V majhnem bistroju, ki je tukaj, si privoščima kavo in Czytaj więcej
Silvaplana

Takoj po spustu iz Julierpass-a, se odpre pogled na jezero in grad mesta Silvaplana. Razgled je popoln. Vstavima se tik ob jezeru, parkirava avto, ter se peš odpraviva do slapa ki je v bližini.
Cca. Czytaj więcej
Sankt Moritz

Ob cca 13:30 prispema v St.Moritz. jaz imam malo težav, saj imam razbolelo mišico v vratu. Ampak nič mi ne pokvari prelepega dneva. Tik ob jezeru, ob začetku mesta, parkirama avto, ter se peš Czytaj więcej
Flüelapass 2383m

Do Davosa, naju čaka vožnja preko prelaza Flüelapass (2383 metrov nadmorske višine), ki ponovno postreže z prečudovito panoramsko vožnjo.
Ker se dan počasi poslavlja, so s soncem obsijani še Czytaj więcej
Davos

Davos, nič kaj posebnega, no nimam več energije, saj me boli vrat v pm.....
Komaj zdržim hojo, ki je mimogrede prirejena na bolečino vratu. Ni mi fajn, res ne 😒.
Ker nisva še danes kaj Czytaj więcej
Lachen

Malo pred 20:00 uro, prispema v Lachen. Odločiva se, da si ob jezeru privoščima še belo kavo in nekaj osvežilnega.
Sončni zahod poskrbi za prelepe barve neba in odsev v jezeru. Uau. Posnamem Czytaj więcej

Pa sma le doma ❤
Lachen bahnhof

Hellou.
Sobota je, kar se pozna tudi na tem, da sva danes dlje spala. Jaz se prebudim ob 8:30, Dejan pa je poležal še do 9:00.
Skuham nama kavo.
Glede na to, da je danes soček, sem jo popil kar Czytaj więcej
Zürich Hauptbahnhof

Ob 12:50 prispema v Zürich, na glavno železniško postajo. Še vedno ne vem kam me pelje. Časa imama 17 minut. Izkoristima ga za cigaret in nakup sendviča. Nato se odpravima do perona, kjer naju Czytaj więcej
Basel SBB

Ko stopima iz vlaka, obstojima sredi vrveža na železniski postaji, saj ne vema kam dalje. Poiščema zemljevid, ter se odpravima v stari mesni del. Na poti zavijema c Starbucks, kjer si kupima kavo Czytaj więcej
Basel

Basel je ogromen. Meji na Francijo in Nemčijo.Skozi mesto teče reka Ren, ob kateri ne manjka dogajanja. Ljudje se dejanako kopajo, ladije prevažajo turiste in ob reki mrgoli ljudi. Sprehodima se od Czytaj więcej
Zurich HB

Ob 19:06 prispema v Zürich. Vožnja je minila kot bi mignil😅.
Odločila sva se, da bova še malo ostala (slabih 40 minut).
Naslednji vlak (S25 proti Ziegelbrücke) odpelje ob 19:43, vmes pa ob Czytaj więcej

Pa sma doma 🏘
Flughafen Zürich

Ob 15:05 prispema na letališče. V garazni hiši parkirava avto, ter se odpravima na terminal ena opraviti Check-in. Tukaj je katastrofalna gužva. Po 30 minutah čakanja in ob odprtih vseh check-in Czytaj więcej
Flughafen Graz

Ob cca 18:30 prispemo v Graz. Od daleč že vidim kako mi iz razgledne terase na letališču mahata mami in Klara. Nisem ju mogel zgrešiti 😁.
Počakam na prtljago in odidem iz letališča.
Sedaj Czytaj więcej