Burn burn burn
April 6, 2024 in Thailand ⋅ ☀️ 38 °C
Het principe van een slaaptrein, I get it, maar om een of andere reden werkt het bij mij niet. De boys daarentegen hadden er minder moeite mee en sliepen het grootste deel van de nacht door. Een unieke ervaring, dat zeker!
Toegekomen in Chiang Mai vinden we al snel een (niet zo Thaise) ontbijt plek en checken daarna in bij onze volgende hostel. Opnieuw super lieve mensen die ons heel wat vroeger ontvangen dan voorzien. We nemen een wel verdiende douche voor we erop uit trekken om de oude stad te gaan verkennen.
Onze host laat ons voor vertrek nog weten dat het nog steeds burning season is en dat het vandaag stevig is. Burning season loopt normaal gezien van december tot begin april en in die periode wordt er door de locals heel wat afgebrand om aan ontbossing te doen. Iets waar de overheid al jaren campagne tegen voert maar zonder al te veel succes. Resultaat: beperkter zicht en een aanslag op ogen en ademhaling.
We geven het toch een kans en uiteindelijk valt het best mee. Na enkele uurtjes is het dan weer wel duidelijk dat we beter ook nog wat slaap inhalen voor we echt grootse dingen gaan doen. Bonus: we ontsnappen ook even aan de grootste hitte van de dag, die voor zijn 40 graden toch een stuk anders (lees aangenamer) aanvoelt dan de vochtige hitte van Bangkok.
We beslissen dat we na een paar uurtjes bijslapen voldoende opgeladen zijn om een bezoekje te brengen aan één van de mooiste tempels van Thailand (zo wordt gezegd); de Doi Suthep tempel, gelegen in de bergen aan de rand van de stad. Naar boven met de typische busjes... Zigzaggend in een open mini Van, met zicht op de stad beneden.
Na het bezoek aan de toch wel indrukwekkende tempel had ik gehoopt dat we te voet naar beneden konden langs het eeuwen oude monniken pad, de Wat Pha Lat trail, maar die is uitzonderlijk deze maand gesloten. Terug naar beneden met hetzelfde busje en voor het eerst voel ik me een echte toerist. Ach ja, dat zijn we dan ook wel zeker...
Het is ondertussen avond en op zaterdag is er een lange grote markt in de straat van onze hostel. We struien er nog wat rond en doen ons tegoed aan de lokale keuken. Wat een lekker eten hier. Moe en tevreden ons bed in en op naar een nieuwe dag.Read more

Traveler
Ik snap ze 🤤 een reisje van veel smullen
TravelerJa echt he! Ze hadden even moeite om street food te proberen maar snappen het ondertussen helemaal. Vanavond kooklessen 🤩
TravelerIk kijk al uit naar Leon zijn versie van de Pad Thai 😋
Ik vind dat we al een datum moeten prikken! 😉 [Gaelle en co]
TravelerLeon: ja tis goed! 😉
TravelerDeal!