Satellite
Show on map
 • Day16

  Vancouver BC in 40.000 steps

  May 19, 2016 in Canada ⋅ ☁️ 13 °C

  Jag och Jörgen har planerat en lite trip bara vi för att dels få se Vancouver och dels få lite kvalitetstid innan det snart är dags för mig att åka hemåt. Vi åker tåg med amtrak hela vägen upp. Det händer väl ingenting direkt spännande på tågresan förutom en sträcka där vi åker längs en kustremsa där vi får se något rätt speciellt. Längs stranden ser vi flera hundra örnar och solar, leker och jagar. En väldigt häftig upplevelse som jag gärna hade upplevt på stranden, vilket ett tjugotal fotografer gjorde.
  Vi kommer fram till Vancouver och börjar gå, vilket vi gör väldigt mycket, hela tiden.
  Passerar ett casino där jag hade tänkt sätta sprätt på flera tus.. Några mynt. Vilket visar sig vara omöjligt då maskinerna inte går att mata med mynt länge. Katastrof! All utveckling är inte av godo :(
  Vi checkar in i vårt horhus, vilket vårt bed and breakfast visar sig har varit i början av förra sekelskiftet, och går genast ut på stan och börjar utforska.
  Det slår oss ganska snabbt att Vancouver är ganska speciell stad. Från en klassig gata där du har fina butiker går du på en parallellgata och kommer till en sunkigt matgata och ytterligare en gata ner så är det lummiga bostadsområden. Stora kontraster. Kontrasterna syns även bland folket där du har businessfolket som blandas turister som blandas med totalt utslagna människor, vilket det finns förvånansvärt många av, och blandas med etnisiteter. Vilket det också finns förvånansvärt många av, läser att 52 procent av invånarna har annat första språk än engelska, där mandarin och kantonesiska är störst. Det gör att stora delar av restaurang-Vancouver känns som en slags asia-town. Och givetvis passar vi på att äta asiatiskt till middag där jag får den godaste thaimat jag någonsin har ätit.

  På morgonen går vi tidigt till det Granville Island där det finns en Public Market vi vill stifta bekantskap med. Det visar sig vara en hit. Det är packat med fisk, grönsaker, bär, hantverk, bakverk, kött, ost, korv, kaffe och allt man kan tänka sig. Och allting ser fruktansvärt jävla fantastiskt ut och är precis lika dyrt som det låter. Nöjer mig med en morotskaka to go och så börjar vi gå upp mot Queen Victoria Park där det ska vara bra utsikt över stan och vidare utforskning av stan.
  Några timmar senare sitter vi med rejält ömma fötter på tåget hem mot USA igen efter intensiva 30 timmar med många meter under sulorna.
  Read more