Satellite
Show on map
 • Day13

  Seattle

  May 16, 2016 in the United States ⋅ ☁️ 14 °C

  Vi vaknar tidigt och sätter oss i bilen på interstate 5 söderut för att ta en titt på Seattle! Det känns lite nervigt när det blir fem filer lite innan vi kommer fram, speciellt med den lite vilda västern mentaliteten som råder på vägarna. Med en gnutta tur, en gnutta skicklighet och en bra kartläsare så parkerar vi precis vid Pikes Place Market strax före lunch.
  Pikes place är en välkänd marknad där man kan köpa allt från timmesfärsk fisk till genuint hantverk till turist nonsens. Det som fastnade på näthinnan var just dom färska råvarorna och dom fantastiska blommorna. Till lunch var det inga problem att hitta ett ställe som serverar sea food, vilket känns som ett måste. Passar även på att köpa en kaffe på den första Starbucks som ligger precis utanför pikes, check!
  Seattle. Känns som en liten storstad, men är ändå 9e största stad i USA. Vi går runt i downton och kollar i butiker, kollar på folk och fikar. Känns ungefär som det man hinner med när man bara har en halvdag på stället. Folk är trevliga men det märks att det ligger en typ av storstadsaura över alla, man är lite mer skeptisk. Ser betydligt fler utslagna människor här downtown än jag har sett på något annat ställe i USA, givet att det är den första riktiga stora staden.
  På vägen hem hittar vi ett riktigt genuint ställe i en liten stad på vägen, som serverar amerikansk mat, det känns som taget från vilken serie eller film som helst där dom sitter på en diner. En jättegullig äldre tant som serverar och gigantiska portioner.
  Great day!
  Read more