• Scottsdale dag 1

May 6, 2022 in the United States ⋅ ☀️ 22 °C

Vanochtend Joshua Tree verlaten en me opgemaakt voor de lange tocht terug naar Phkenjx/Scottsdale. Ik had besloten om door het park te rijden om zo nog een laatste punt van mijn lijstje te strepen: Cholla Cactus Garden.

Een gedeelte in het park met een behoorlijke mono-cultuur. Wederom vroeg op de dag geen andere bezoekers. Heeft ook te maken met de vakanties in Amerika en het feit dat het na een uur of 11 eigenlijk niet leuk meer is in de woestijn. Zo warm.

Vervolgens de resterende 4 uur in 1 streep (letterlijk en figuurlijk) doorgereden. Ik had een mail van mijn touroperator gehad dar door verbouwing van het ene hotel er voor mij een andere locatie was geregeld. Dat vond ik eerst wel jammer, maar hier aangekomen was het heel fijn. Mooie schone, moderne kamer en een super mooi buitenbad!

Mijn gids in Sedona van de quad tour gaf me de tip om Arcosanti te bezoeken, een woonproject uit de jaren 70. Ik heb hier jaren geleden een docu over gezien dus was aangenaam verrast dat dit hier in de buurt is. Daar ga ik morgen kijken en een rondleiding bijwonen.

Toevallig zit hun werkplaats of satelliet dependance niet ver van mijn hotel vandaan, 10 minuten rijden. Daar ben ik een kijkje gaan nemen. Super mooi! Op deze locatie maken ze allemaal wind-bellen, heel erg retro. En de werkplaatsen zijn echt uit een film. De foto's spreken voor zich.

Na in het winkeltje voor de bel/bijl te zijn gegaan terug naar het hotel om te genieten van het zwembad.

En zometeen rijd ik naar Buffalo Chip Saloon and Steakhouse, want hier is vanavond een rodeo! Ben zeker benieuwd!