- Vis reise
- Legg til bøttelisteFjern fra bøtteliste
- Del
- Dag 17
- tirsdag 10. oktober 2023 10:43
- 🌧 30 °C
- Høyde: 14 m
FilippineneMactan-Cebu International Airport10°18’58” N 123°58’46” E
Dag 14 - Rondje van de zaak

Vanochtend werd ons ontbijt extra vroeg geserveerd bij de boomhut. De taxi kwam ons om 07:30 ophalen dus om 07:00 zaten we al aan de worstjes met rijst. Gaan we er in NL ook inhouden! De rit met Anton was relax, door de bergen richting het dal alwaar we Lapu Lapu village, het deel van Cebu dat dapper stand hield tegen de Portugese Katholieke indringers, bereikten.
Geen wolkje aan de lucht, zo leek. Maar niets bleek minder waar. Letterlijke en figuurlijke wolken pakten zich samen boven Cebu, maar erger nog, boven het vliegveld van onze volgende bestemming, Siargao.
We aten een lekkere donut, waarvan de prijs kwaliteit verhouding redelijk op orde was (50 cent per stuk). Het busje in, het vliegtuig in; Soultribe Beachretreat here we come.!
De piloot kondigde niet lang na opstijgen ook de landing al weer aan. Een korte vlucht. Maar. We bleven lang rondjes draaien voor de daling werd ingezet. En nog meer rondjes... Totdat de verdrietige mededeling door de speakers kwam: het was te slecht weer om te landen en we maakten rechtsomkeert naar Cebu! Wat!?
De terugweg naar Cebu was gevuld met turbulentie. Daarnaast had Sharona een benauwd moment op het toilet. Het op slot draaien van de WC was op automatische piloot gebeurd en even leek het er op dat openen een onmogelijke horde zou worden. Maar gelukkig hield ze het hoofd koel en kwam ze nonchalant naar buiten gestapt.
Door al het geschommel en de onrustige mede passagiers waren we erg blij weer voet op vaste bodem te hebben.
Dan de koffer maar weer ophalen van de bagage band. Toen we daar aan het wachten waren wees een vriendelijke mevrouw ons op de omboek-balie die heel handig om de hoek en uit het zicht was gesitueerd..
Na voor Rens veuls te lang wachten is het gelukt om twee tickets voor morgenmiddag te regelen. Dus voor de rest van vandaag en de nacht gestrand in Cebu. Wat nu?
Roontje pakte haar magische mobieltje en op Booking werd een piekfijn hotel gevonden op 12 taxi-minuten. De taxi-proppers bleven als echte strontvliegen om eens heen zoemen, we blijven onverschrokken doorlopen naar de goedkope witte meter-taxi's.
We hebben de rest van de dag en avond toch wel gezellig doorgebracht in het mooie en luxe Maayo hotel. We aten een dikke pizza en huis gemaakte nachos.
Even een set-back maar we laten ons niet op de kop zitten en morgen dan toch echt een update vanaf Siargao! Beloofd!Les mer
ReisendeGelukkig weer voet op vaste bodem.