- Tampilkan perjalanan
- Tambahkan ke daftar bucketHapus dari daftar bucket
- Bagikan
- Hari 2
- Selasa, 28 Mei 2024 15.54
- Ketinggian: 19 mi
JepangTameike Sannō Eki35°40’29” N 139°44’29” E
Chiyoda (千代田)

Verdere verloop van de reis ging voorspoedig. Is allemaal bekende koek natuurlijk.
Gaat stiekem best wel wat tijd inzitten om door de grenscontrole te komen, even pinnen…. *¥+£#🤬 vergeten om ING op wereldwijd te zetten. Simkaart kopen met de creditcard zodat je internet hebt en dan alsnog via de App wereldwijd aanzetten bij ING.
Daarna even de juiste borden volgen. Blauw Skyliner is makkelijk te lezen maar die gaat naar Ueno. Paars 'poppetje met links een speer' naast 'strijkbout op strijkplank' (横浜) is Yokohama dus die is het ook niet.
Even doorlopen naar de Narita Express. Een kaartje voor deze trein geeft je recht op een vaste plek aan boord. Die trein is wel een stuk luxer dan onze NS maar goed. Na een tijdje kom je vanzelf in stedelijk gebied en de Tokyo Skytree aan je rechterkant betekent dat je in Tokyo bent.
Normaal doe ik veel met de metro maar aangezien ik alle tijd heb (Kan toch pas om 15:00 inchecken) besloten om de 3km van Tōkyō Station naar het hotel maar te lopen.
Zo zie je nog eens wat en kun je even bij de buren gluren. Die hebben een aardige vijver rond de toko maar dat zal wel nodig zijn als Keizerlijke familie zijnde.
Tōkyō Station schijnt trouwens geïnspireerd te zijn door Amsterdam Centraal.
Heb hetzelfde Hotel geboekt als 5 jaar geleden. Had geen zin om iets nieuws te proberen. Deze boer kent dit hotel, is prima en locatie locatie ++.
Nu eerst even bijkomen en een verfrissende douche. Had een heel schema van tevoren om te slapen in het vliegtuig. Helaas zaten er twee stellen in de buurt met kinderen en die hebben 13 uur lang de voorselectie, voorrondes, kwart semi en hele finale van Eurovisie Peutereditie lopen janken. En toen we dachten dat het toch echt wel over was volgde er nog een afterparty.
Ik heb nog overwogen om diskwalificatie uit te lokken door ze tegen afspraken in te filmen maar er rust terecht een stigma op het filmen van vreemde kinderen.
Dus dat plan maar verder gelaten voor wat het was. We hebben het collectief gehouden bij om toerbeurt vuil naar de ouders te kijken. Dat ging even vrij goed tot die muts op 38C te lang op het toilet bleef plakken en haar beurt miste. Dat hadden we achteraf aan haar stomme pofbroek ook kunnen inschatten, maar dat is achteraf natuurlijk. We hebben het schema daarna nooit meer goed gekregen want van de vlucht was nog naar 12 uur over en dat is te kort om even met de groep lekker door te polderen over dit onderwerp.
Of 38C en de rest het ook zo beleefd hebben betwijfel ik achteraf, maar als deze vlucht ooit verfilmd wordt, dan is dit het verhaal waar mijn buurman/lotgenoot en ik bij blijven.
Het is hier nu 16:15. Probeer even dapper vol te houden en ga er zo nog even op uit. Hopen dat de jet lag daarmee te managen valt.Baca selengkapnya