• Vlucht naar de jungle

2017年5月8日, ペルー ⋅ ⛅ 30 °C

Het eerste dat mij opviel toen ik uit de vlieger stapte was de hitte, rond de 30 graden en zeer vochtig. Ik typ dit nu buiten terwijl er een onweer bezig is, gelukkig onder een afdak. Het is alsof ik in een ander land terecht gekomen ben. De rit naar de plaats waar ik verblijf was met een tuk tuk over aarden wegen met enorm veel putten waar ik niet met mijn auto over zou willen rijden. De sotupa eco house is aan de rand van een reservaat met vrijwel geen andere bebouwing in de omtrek, en ik ben momenteel de enige gast hier. De kamer is een houten gebouw met een dak van een soort bladeren en muggegaas in plaats van ramen zodat er niet veel verschil is met buiten. Er zit hier ook een kolonie kleine aapjes die bijlange niet bang zijn, want ze probeerden mijn eten te pakken vanmiddag. Ze zijn wel zeer schattig.

De eigenaars hier zijn zeker niet ouder dan ik, twee broers, half duits en half peruviaans waardoor engels gelukkig geen probleem is. Het eten is hier wat ze zelf maken en voor een groot deel ook zelf groeien. Het is hier zeer rustig, enkel lawaai van de beestjes. Ik heb een aantal uren gespendeerd in een ligstoel met een boek en uitzicht op de rivier. En daarna heb ik met de eigenaars zitten kletsen over vanalles en nog wat tot het donker werd.

Ik heb veel weetjes bijgeleerd over de plaats, zoals dat de muggen in gigantische zwermen komen 'sochtends en 's avonds, maar dat ze na een uurtje allemaal verdwenen zijn. En dat ik moet oppassen dat ik niet op een slang trap. Morgen moet ik vroeg op om naar de beestjes te gaan kijken, maar dat zal niet iedere dag zijn want dit is eigenlijk de ideale plek om totaal niets te doen.
    もっと詳しく