- Visa resan
- Lägg till bucket listanTa bort från bucket listan
- Dela
- 22 apr. 2017
- ☀️ 24 °C
- Höjd över havet: 100 m
PeruPlaya Estrella12°7’29” S 77°1’37” W
Lima

Vertrokken gisteren om 6:30 aan het station, om hier dan toe te komen om 22:30 locale tijd, wat zo'n 23u reizen is. Schiphol is een ramp kwa wachtrij voor de security, ik was gelukkig op tijd, maar het vliegtuig vertrok met een uur vertraging omdat ze nog wachtten op mensen die daar vast zaten. En het verkeer in Lima is ook een stuk erger dan de spits in brussel, alle auto's hier hebben builen.
Vandaag was de zon de grote vijand. Ik heb de stommiteit begaan om zonder hoed te vertrekken en zit nu met nen rooie kop. 27 graden en stralende zon vandaag, maar ik had gehoopt dat er overal schaduw zou zijn in een stad, wat goed mis was gezien ik niet ver van de evenaar zit en de zon nogal loodrecht naar beneden komt.
Rond 7u was ik mijn kamer uit om te ontbijten (14u thuis), en er was nog niemand daar voor de keuken, dus ging ik eerst een wandeling doen op zoek naar een bankautomaat want ik had nog geen soles. Na ontbijt was het de bedoeling om eerst een archeologische site te bezoeken, maar door wat mis te lopen kwam ik eerst aan de kust uit, een kleine omweg van een paar km. de archeologische site was een tempel van modderbakstenen die ze nog maar sinds de jaren 80 ontdekt hadden, midden de stad. Gemaakt nog voor de incas, rond 400, en gezien het van modder was dachten ze eerst dat het een gewone heuvel was. De muren zijn bestand tegen de zwaarste aardbevingen natuurlijk. De rondleiding was verplicht met gids en duurde een uur, in de stralende zon. Lima ligt trouwens in de woestijn, en krijgt enkel water van de rivieren van het andesgebergte, het regent hier vrijwel nooit.
Gezien ik al een beetje richting oude centrum was, maakte ik de tweede domme beslissing van de dag om te voet te gaan. Het ziet er zo dicht uit op de kaart. Na meer dan twee uur wandelen in het zonnetje kwam ik aan de rand van het oude centrum en moest ik echt wel eten. Onderweg een liter inca cola gedronken, wat stukken slechter is dan coca cola. Peruviaans bier is wel goed.
Het oude centrum had net zo goed in spanje kunnen staan, kwa architectuur (en temperatuur). Ik heb er niet zo lang rond gelopen, vooral omdat ik blaren op mijn voeten begon te krijgen. Op de terugweg heb ik toch de bus genomen, met wat gesukkel om uit te pluizen hoe ik een ticket moest kopen en welke bus ik moest nemen. Ticket automaat is enkel in het spaans en bijna niemand spreekt hier engels. Meekijken op de gps om te zien of de bus in de goeie richting gaat begint een gewoonte te worden.
Een paar uur op bed gelegen, en ik merkte dat ik rond 18u al zin had om te gaan slapen maar heb me toch nog eens uit bed gesleept om te gaan eten. Hiervoor ben ik naar een straat gegaan waar enkel restaurants zitten, met terras. Het eten was niet zo speciaal, maar dat kunt ge niet verwachten in een straat waar alle restaurants reclame maken met literglazen bier. Wel gezellige en levendige buurt, en het eten komt in duitse porties. het park ernaast staat bekend voor de kunstenaars die er komen oefenen en er stonden veel schilderijen uit, ondanks dat het al donker was. Nu vroeg slapen, want morgen vroeg op voor vliegtuig naar arequipa.Läs mer