• Naar Bali

1 de mayo de 2024, Indonesia ⋅ ☁️ 30 °C

Vandaag is terug een transport dag, beginnend met de trein naar de luchthaven. Gisteren heb ik een half uur gesukkeld op een slechte website om een ticket te kopen, en online inchecken was ook wat sukkelen maar het heeft opgeleverd want bijna alles ging vlotjes vandaag. Wat niet vlot ging was het verkeer in bali, file overal. Ik had al gehoord dat bali worstelt met massatoerisme dus het verwonderde mij niet, maar ik vreesde voor het lawaai snachts. Die vrees verdween toen mijn taxi chauffeur stopte en zich verontschuldigde dat hij niet verder kon omdat de straat afgezet was van het hotel. Hij snapte niet waarom ik zo blij was.
    Mijn kamer ligt ook wat inwaards van de straat dus ik denk dat ik het 5 nachten hier wel zal overleven.
    Ik vreesde toen ik het hotel boekte dat ik in het midden van niets zou zitten, gezien de meeste hier aan de kust logeren, terwijl ik in de stad zelf zit, maar het is een cultureel centrum vol restaurants. Ik heb mij kunnen beheersen en heb maar 1 maal avondeten gegeten. Het is hier duidelijk duurder, in yogjakarta betaalde ik tussen 3 en 4 euro voor een hoofdgerecht op restaurant terwijl het hier al richting 6 euro gaat. En terwijl ik de zeldzame westerse toerist was in yogjakarta, zit het hier vol hollanders. De avond heb ik afgesloten in een microbrouwerij met zeer goede bieren.