• Hong kong verkennen

November 1 in Hong Kong ⋅ ⛅ 24 °C

Na een licht ontbijt van croisants, ei, noedels en gehaktballetjes in tomatensaus ging ik de stad in met als eerste doel de man mo tempel. Een kleine tempel, taoist denk ik, en vol wierrook. Dit was voornamelijk om de tijd te vullen tot de food tour begon.
    De food tour werd een privé tour, want ik was de enige. Het eten was zeer goed, en begon al direct met een restaurant dat Michelin recommendations had, waar we als eerste binnen gingen toen het open ging om 11u en er bij vertrek al een rij stond aan te schuiven buiten. Daarna heb ik nog gans en dim sum gegeten met hong kong style milk koffie. De gids zweeg geen moment.
    Na eten de metro genomen naar de avenue of stars, het wandelpad naast het water om de hong kong skyline te bewonderen. De rest van de namiddag was relaxen in een bar met bieren uit hong kong, en effe mezelf en telefoon opladen op het hotel.
    In de avond wilde ik de lichtshow aan het water zien, en dacht ik van ook nog de markt op temple street te doen, en eten indien mogelijk. De markt op temple street was niet de moeite, want ik vond op het eerste gezicht geen streetfood. Een tweede poging werd de foodhal van een zeer chique shopping center, en dat mislukte ook omdat het stampvol zat. Dan maar willekeurige straten nemen in stad en ergens binnen gaan waar ze plaats hebben. Dit lukte zonder veel problemen, en mijn eten werd op een paar minuten tijd klaargemaakt waardoor ik ook die lichtshow nog net kon zien.
    Na de lichtshow, die niet zo speciaal was (Singapore blijft nr 1), terug afgezakt naar de craft beer bar om de avond af te sluiten. Een paar pinten later besloot ik om niet de metro terug te nemen, maar de star ferry, de historische boot die al meer dan een eeuw het water oversteekt. Een stuk trager, vooral omdat ik alweer verdwaalde opweg ernaartoe, maar de moeite vanwege het uitzicht. Ik lig nu in bed dit te typen en zie uit naar morgen.