Aankomst hong kong
October 31, 2025 in Hong Kong ⋅ ☁️ 26 °C
Ik was iets nerveuzer dan gewoonlijk met deze reis, het was moeilijk te geloven dat ik geen visa nodig heb. Bij mijn vorige reis moest ik twee maal naar de ambasade van china in brussel voor de nodigeRead more
Hong kong verkennen
November 1, 2025 in Hong Kong ⋅ ⛅ 24 °C
Na een licht ontbijt van croisants, ei, noedels en gehaktballetjes in tomatensaus ging ik de stad in met als eerste doel de man mo tempel. Een kleine tempel, taoist denk ik, en vol wierrook. Dit wasRead more
Bos en buddha's
November 2, 2025 in Hong Kong ⋅ ⛅ 24 °C
Het was wat moeilijk, maar ik slaagde erin om rond 7u uit mijn bed te rollen. De gids gisteren waarschuwde mij voor victoria peak op zondag, maar ik dacht dat het wel ging meevallen indien ik vroegRead more
Big buddha
November 3, 2025 in Hong Kong ⋅ ☁️ 22 °C
Ik had maar 1 iets gepland vandaag, een uitstap naar Lantau eiland waar een boeddhistische tempel staat die aangeraden werd. Op het gemak dus dacht ik, maar mijn timing kon beter. Het was al 9 uurRead more
Naar Kunming
November 4, 2025 in China ⋅ ☁️ 15 °C
Niet zo goed geslapen vannacht, mijn buik deed overuren, maar na een paar uurtjes gebrobbel gelijk een chemische fabriek was alles terug ok. Koude gerechten eten in een warm land is altijd een risico.Read more
Rustdag in kunming
November 5, 2025 in China ⋅ ☁️ 12 °C
Vandaag had ik geen goesting om uit te pluizen hoe ik ergens geraak en de vermoeidheid begint wat toe te nemen dus ik besloot een rustdag te nemen. Gewoon door de stad lopen en kijken wat ik alRead more
Yunnan ethnic village
November 6, 2025 in China ⋅ ☁️ 16 °C
Ik heb tot mijn ontbijt zitten delibereren wat ik zou doen vandaag. De keuze was tussen twee zaken: een bergwandeling met tempels of het ethnic village, een soort chinees bokrijk. Natuur of kultuurRead more
Naar Dali
November 7, 2025 in China ⋅ ☁️ 23 °C
Met mijn vorige china reis nog in gedachten, toen ik meer dan een uur moest aanschuiven om mijn mobile ticket om te wisselen naar een papieren, was ik twee uur op voorhand op het station. En dit wasRead more
Dali tempels en bergen
November 8, 2025 in China ⋅ ☁️ 18 °C
Na een ontbijt waarbij ik door een communicatie probleem een soort dim sum, twee in thee gekookte eieren en rijstpap kreeg, ging ik op weg naar de top attractie van Dali: de drie pagodes en bijhorendeRead more
Erthai meer
November 9, 2025 in China ⋅ ⛅ 17 °C
Het lukte wat minder gemakkelijk om uit bed te geraken deze ochtend, en ik heb tot de middag zitten twijfelen wat ik ging doen. Mijn eerste idee was niets, gewoon op 't gemak, maar na een paar uur wasRead more
Naar Guangzhou
November 10, 2025 in China ⋅ ☁️ 25 °C
Ik heb geen idee hoe hier op de ouderwetse manier een taxi besteld wordt, maar ik had gisteren didi werkende gekregen in de alipay app en wist dus een taxi te bestellen naar de luchthaven. Op deRead more
Guangzhou stad
November 11, 2025 in China ⋅ ☁️ 21 °C
Mijn groot plan was om vandaag de culturele dingen van de stad te bezoeken, maar ik botste direct op een probleem: net als in vele andere grootsteden van Azië is er voor 11 uur niet veel te beleven.Read more
Guangzhou parken
November 12, 2025 in China ⋅ ⛅ 22 °C
Na een zeer trage ochtend ging ik op weg de bergen in, via de kabelbaan. Het was een uurtje met de metro, mede doordat ik gemist had, en al 11u toen ik aankwam. Het was weer behoorlijk toeristisch enRead more