• Naar Sisal

March 18 in Mexico ⋅ 🌬 23 °C

Dit was een beetje een schok, van een miljoenen stad naar een klein dorpje aan de kust, met amper verharde wegen. Het was een last minute beslissing omdat ik geen degelijk hotel vond op mijn originele locatie, en het werd dit dorpje omdat ik dacht al genoeg gedaan te hebben en effe rust zou willen.
    De reis ernaartoe ging vlot, maar ik moest toch rap uber installeren, de officiële taxi's zijn zeer duur, en zelfs met uber was de rit van de luchthaven naar het dorpje 45€. De bus was geen optie, die rijdt maar 2x per dag naar hier, voor de dagtoeristen. En dat het een bestemming is voor dagtoeristen werd direct duidelijk toen ik een restaurant probeerde te zoeken dat na 18u open is.
    Bij aankomst aan het hotel stond ik aan een gesloten poort. Ik had al bericht gekregen op booking.com dat ik een nummer moest bellen, wat niet gaat met mijn e-sim, mede omdat ik met beide sims geen connectie had. Na wat prutsen en rebooten kreeg ik die van saily werkende en kon ik een berichtje sturen dat ik aan de deur stond. Even later kwam iemand af die mij de sleutel gaf, en geen woord engels verstond. De kamer leek in orde, en ik ging rap het dorpje voor het meest essentiële: water.
    Het dorpje is vrij verlaten, maar dat kan komen door het weer, het ziet eruit dat het goed geregend heeft vandaag, ik bekijk morgen wel hoe het hier zit.
    Een positief iets: het restaurant dat ik vond is een van de beste van de voorbije dagen.