• Vilnius verkennen

May 11 in Lithuania ⋅ ⛅ 8 °C

Het doel van de dag was rondwandelen in de stad en genieten van de zon. Het ontbijt was pas om 7:30, waardoor het al na 8 uur was toen ik de straat op liep in de richting van de heuvel met de drie kruisbeelden. Ik wilde bovenaan zijn voor de wolken eraan kwamen, en dat lukte mij, maar het was wat zweten.
    Na een tussenstop bij een aantal kerken kwam ik aan een boswegel die mij het park in bracht, je hoeft hier niet ver te wandelen om in de natuur te zijn, het is een van de groenste hoofdsteden van Europa. Het uitzicht is de moeite en ik heb gelezen dat het bij zonsondergang ook mooi is, maar ik ga geen twee keer die helling opklimmen dezelfde dag.
    De rest van de voormiddag stond ik amper stil, mijn voeten brachten mij naar een kasteeltje, een rivier om langs te wandelen en een hoop kerken, tot ik wel moest stoppen om te rusten en eten. Ik koos de foodhal van een shopping center om te eten, maar wat ik koos was niet de moeite.
    De namiddag bracht ik wat rustiger door met een pauze om mezelf en mijn telefoon wat op te laden. Ik had al een aantal keer mijn oog laten vallen op een terrasje aan het water en dat werd mijn laatste doel van de dag, want ik besloot daar ook te eten. Een avondwandeling zat er niet meer in, mijn stappenteller zat boven de 30000 en ik was uitgeteld.
    Een traditioneel gerecht van dit land kan ik ook al afvinken: de roze soep, koud en gemaakt van bieten, en verrassend lekker. Ze hebben een festival ieder jaar dat rond die soep draait, ergens in de zomer, ik heb al affiches zien hangen. Morgen doe ik het misschien iets rustiger.