• Naar Kaunas

May 14 in Lithuania ⋅ ☀️ 14 °C

Mijn tweede en laatste lokatie in Litouwen is kaunas, op iets meer dan een uurtje met de trein van Vilnius, waardoor het eigenlijk te doen is als daguitstap maar ik wilde het op mijn gemak doen.
    De treinrit was levendig, drie wagons vol met kinderen die op school uitstap of zoiets waren, gelukkig had ik mijn oortjes mee om naar muziek te luisteren.
    De stad lijkt uit 1 langerekte autovrije winkelstraat te bestaan, vol terrasjes, waar alles een beetje rond gebouwd is. Zeer aangenaam om door te wandelen en ik heb de rest van de dag niets anders gedaan, wetende dat ik nog twee dagen heb om de rest te ontdekken.
    Onverwacht kon ik ook een stukje klassieke muziek oppikken, niet ver van het hotel was een podium opgezet waar een orkest op speelde, aangekondigd door een priester die vooraf een gebedje deed, dus ik denk dat het een of andere herdenking was. Ik was een van de jongste in het publiek en lang heb ik het niet volgehouden.
    Voor avondeten was het mij weer gelukt om een speciaal restaurant te vinden, een brouwerij in een kelder die traditionele keuken serveert. Mijn voornemen om wat minder te eten is terug goed mislukt, misschien doe ik morgen een zware wandeling om te compenseren.