• Kaunas wandelen

May 16 in Lithuania ⋅ ☁️ 14 °C

Het weer zag er niet te best uit, maar na lang delibereren besloot ik om een grote wandeling te doen, van ongeveer 3u15 door een park en bos en langs de rivier. Gelukkig beef de regen bij enkel wat licht druppelen. Er zijn nog een aantal zaken te zien hier zoals een grote abdij, maar ik heb al genoeg religieuze zaken gezien voor een paar jaar ver.
    Het mooiste deel van de wandeling was het bos met goed aangelegde paden en zitbanken met hout sculpturen, langs het water kwam ik niet zo veel volk tegen en dit deel zou leuker zijn met de fiets.
    Als eindpunt had ik een shopping center aangeduid, omdat ik in het droge wilde eten, en dit bleek een voltreffer te zijn. Het complex noemt akropolis om een of andere reden en heeft een zeer uitgebreide en gezellige verdieping met restaurants. Het beviel mij zo dat ik er savonds ook ben gaan eten, mede omdat het toen goed regende.
    De namiddag was gezien het weer en wat spierpijn in de benen uitrusten in de hotel bar met een boek.
    Als avondmaal heb ik eens een georgisch restaurant genomen en twee fouten gemaakt: een grote portie nemen en nog eens dessert erbij. Het was wel lekker, maar ik voel het gewicht op mijn maag Morgenavond terug naar België, op het gemak.