Hamburg en Wacken

• 19likes
  • Day 1

Rheine tussenstop

July 27, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C

Dit jaar hadden we onze tocht naar wacken wat uitgebreid. In plaats van een enkele tussenstop namen we ook een citytrip in Hamburg erbij. Ik koos deze keer voor een nieuwe tussenstop, met als doel om gewoon wat uit te blazen savonds in de biergarten van het hotel en de dag erna verder te reizen naar Hamburg. Op booking.com zag de plaats er perfect uit, maar de realiteit was anders. Bij aankomst zag de plaats er nogal verlaten uit, en zat de eigenaar met zijn vrienden te eten buiten. Ook had hij maar 1 kamer vrij, terwijl ik er twee geboekt had. Na wat over en weer gepraat in het duits stelde hij voor om een van ons bij zijn vrienden te laten logeren. Ik zag dat niet echt zitten, maar we zeiden dat het ok was en gingen op zoek naar eten.
    Dit bleek ook moeilijker dan gedacht, de eerste plaatsen die we probeerden waren volzet. Er was een festival in het dorp, en ik had mij er vlak naast geparkeerd. Uiteindelijk hadden we zeer lekker eten, naar Duitse maatstaven, dus de hoeveelheid was ok maar de smaak wat slap.
    Voordat we aten had ik al op booking.com een ander hotel gezocht op 300m van waar ik stond. Ze hadden maar 1 eenpersoons kamer meer vrij, wat eigenlijk een mirakel is met het festival, dus Evert en Eleonora offerden zich op om in het origineel hotel te overnachten.
    Na ze daar afgezet te hebben ben ik nog even naar het gratis stadsfestival gewandeld om te bekomen van de dag met een pint. Hopelijk kan ik slapen, morgen naar Hamburg.

• Day 2

Hamburg biergartens

July 28, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 17 °C

Slapen heb ik niet zo veel gedaan, het was veel te warm in de kamer en airco kennen ze niet in noord Duitsland. Na het ontbijt om 8u ging ik een wandeling doen in het park, tot Evert en Eleonora wakker waren, en dat bleek een goede beslissing want het park is zeer mooi en ik zag een kudde ooievaars en een paar historische gebouwen.
    Een tweede ontbijt volgde in een bakkerij, waardoor ik het middageten gemakkelijk kon overslaan.
    De rit naar Hamburg was maar 3 uur, in theorie, maar het was er eentje met veel files waardoor ik uitgeput aankwam. Ik was echter goed voorbereid, de parkeergarage was op een paar 100m van een biergarten, en de overkant van de straat was mijn hotel. Na de eerste pint aan de haven ging in inchecken om daarna weer een biergarten te doen. En de rest van de dag was een herhaling, maar op andere plaatsen en met andere bieren.
    Morgen misschien iets cultureel, maar vandaag bekomen van de files op cafe.

• Day 3

Hamburg

July 29, 2024 in Germany ⋅ ⛅ 18 °C

Rond 7:30 uit mijn bed gerold, teveel ontbeten en naar het park gewandeld om een boek te lezen tot Eleonora en Evert wakker werden. Drie uur later was Eleonora wakker en bezochten we het havengebied met de nieuwe concerthal, at ik teveel middageten en zag ik rond 13u nog een kerk op het moment dat Evert uit zijn bed rolde. De concerthal en het havengebied is het mooiste van hamburg en aangenaam om eens rond te wandelen.
    Het middageten was een ramp, we hadden korean chicken bowl besteld, Eleonora lustte het niet dus probeerde ik ook haar portie op te eten, hoewel ik er ook niet zot van was. Een uurtje later begon mijn maag te brobbelen gelijk een chemische fabriek en besloot ik preventief naar het hotel terug te keren.
    Na een paar uur kon ik terug een terrasje aan, maar ik heb het rustig blijven houden de hele dag. De betonmolen in mijn maag geraakt uiteindelijk overal door en tegen de avond was ik in orde.
    We hadden ietwat buiten het centrum afgesproken om te eten, in een brouwerij, en ik besloot om de metro te negeren en door het park ´planten und blommen´ de lopen er naartoe, wat een zeer mooie tuin is. De brouwerij Ratscherrn was ook een van de beste tot nu toe en de locatie was prachtig, maar het eten was weer typisch duits: vettige rommel.
    Ik ging natuurlijk als eerste slapen, morgen richting festival.

• Day 5

Bakken op wacken

July 31, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 22 °C

Zeer warme dag gisteren. De hoogtepunten waren flogging molly en in extremo, die een prachtige show gaven. Eten was optioneel, ik dacht pas om 1u snachts om avondeten te eten. Ongeveer 3u geslapen dus vandaag wordt het wat rustiger.Read more

• Day 6

Nogmaals bakken

August 1, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 20 °C

De dag begon met de vuilnis ophaaldienst op de camping die door megafoons het liedje van pipi langkaus en andere duitse kinderliedjes speelde. Ik had 3 uur geslapen en had niet veel zin om mee te zingen.
    De groepen waren terug zeer goed deze dag, maar wie er echt van tussenuit sprong was blackbriar. Die maken muziek in de stijl van within temptation, maar de zangeres blies mij omver met haar stem. Dit was de topper van de dag.
    Verder was habenichse ook een leuke ontdekking, en corvus corax veel beter dan de scorpions.

• Day 7

Wacken dag 3 en 4

August 2, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 18 °C

Gisteren was weer een prachtdag met lichte regen in de ochtend en zeer goede groepen zoals betontod en ignea, een oekrains groepje die drie dagen gereisd hebben om hier te geraken.
    Avantasia was een goede afsluiter van de dag en we konden het niet laten om om 2u snachts nog eens raclette te gaan eten. Na 4u slaap sta ik weer voor de podia. Mijn eigen batterij is bijna plat en die van mijn telefoon ook, dus meer blog ik niet.Read more