We zijn er klaar voor !

De koffers zijn gepakt, we zijn online ingecheckt van Amsterdam naar Bangkok en het buitenlandse geld is binnen ! Vietnam & Cambodja en Kho Kood here we come !
Bangkok Airport

We zijn geland op Bangkok AirPort nu nog 2 uurtjes wachten op onze vlucht naar Hanoi (Vietnam) waar onze vakantie echt begint.
Maar eerst even genieten van Mango Sticky Rice
Hanoi

Geland op Hanoi stond de chauffeur al op ons te wachten. Hij heeft ons naar ons hotel gebracht waar we 2 nachten slapen. We zijn nog even de buurt gaan verkennen. Morgenochtend om 9.00 uur start onzeЧитать далее
Hanoi City Tour

Dagje op stap door Hanoi met onze gids Long en zijn student. O.a naar One Pillar Pagoda en Ho Chi Minh Mausoleum en onderweg een lunch en heerlijke Vietnamese Egg Coffee.
Cyclo Tour & Prison & Water Puppet Show

Daarna werden we in een Riksja rondgereden later in de middag een kijkje in de Gevangenis en naar de Water Puppet Show en als afsluiting een heerlijke footmassage en head washing !
Naar Halong Bay

Vanochtend om 08.30 uur opgehaald om naar Halong Bay te gaan voor een overnachting op de boot van Renea Cruise. Onder het varen genoten de mooie rotsen van kalkzandsteen. Genoten van een presentatieЧитать далее
Met de kayak naar Cap La Island

Met de kayak naar Cap La Island en onderweg genoten van de mooie natuur
Cave en workshop loempia’s maken

Vanochtend al om 08.00 uur naar de Thien Cahn Son Cave gegaan en in de loop van de ochtend terug naar de boot voor een workshop loempia maken. En na de lunch terug naar de haven waar onze chauffeur opЧитать далее
Naar Saigon (Ho Chi Minh City

Met het vliegtuig van Hai Phong naar Saigon ons nieuwe onderkomen voor 2 nachten.
Naar Cu Chi Tunnels

Vanochtend met onze gids naar de Cu Chi Tunnels gegaan. Deze ondergrondse tunnels zijn 250 km lang. Dit vonden wij erg indrukwekkend en zijn zelf ook voor 20 meter de tunnels ingegaan. Kopje theeЧитать далее
Heerlijke lunch en Saigon stad verkennen

We hebben bij het restaurant L’Etoile een heerlijke lunch gehad en daarna met onze gids in Saigon stad gewandeld en een aantal bezienswaardigheden zoals het Central Postoffice en the City HallЧитать далее
The War Museum

Naar het War Museum geweest. Onze gids is buiten gebleven want ondanks dat deze oorlog jaren geleden was van 1955 tot 1975 voor de Vietnamezen mogen er geen engelstalige gidsen mee naar binnen enЧитать далее
Laatste avond Saigon

Vanavond lekker wezen eten in een bbq restaurant en daarna nog een rondje gelopen. Eind van de avond nog een heerlijke Footstone Massage with oil & hotstone and back & shoulder. Na de massage naar onsЧитать далее
Van Saigon naar Ben Tre

Met de auto naar Ben Tre. Daar aangekomen met een bootje naar floating village via de Mekong Delta. Onderweg mooie bloemen gespot. Het Xep canal overgevaren.
Bij de locals

Aangekomen bij de locals hebben we kunnen zien hoe ze kokosnoot snoepjes maken. Daarna kregen we warme honing thee met tropisch fruit.
Flying Fish bij de lunch en varen

Met een roeiboot door een smalle kreek een stuk gevaren. Onderweg kwamen we water coconut palm trees tegen en hebben we geluncht bij de locals.
Aangekomen in Can Tho

Aangekomen in Can Tho, the capital of Mekong Delta. Ingecheckt in ons hotel en eerst even gezwommen en s’avonds in het plaatsje wezen eten en een stuk gewandeld. Ze zijn hier dol op lampjes !
Naar de floating market en local market

Vanochtend vroeg naar de werf om met de boot naar de Floating Market en Local Market te gaan. Er is van alles te koop zoals je op de foto’s kan zien.
Onderweg lunch bij een Alligatorfarm

Onderweg naar Chau Doc gestopt voor een lunch bij een Alligatorfarm.
Boottocht in Tra Su Cajaput Forrest

Onderweg gestopt in the forrest waar we mooie orchideeën hebben gespot. Daarna met een roeiboot door de jungle echt super mooi om te doen. Daarna met een soort longtailboot de andere kant van deЧитать далее
Naar Cambodja (Phnompenh)

Vanochtend werden we al om 06.30 uur naar de pier gebracht om op de boot te stappen naar Cambodja. We moesten een nieuw visum aanvragen want wij hadden er 1 voor het vliegtuig maar moesten er 1 voorЧитать далее
Ohana Hotel Phnom Penh

Bij ons hotel aangekomen lekker een duik in het zwembad genomen en beetje gerelaxed. Vanavond ergens wat gegeten en een rondje gelopen. Even over de avondmarkt gelopen, zelfs een winkeltje gezien waarЧитать далее
De Killing Fields

Vanochtend als 1e naar de Killing Fields geweest. Dit was heel indrukwekkend de foto’s en het filmpje spreken voor zich.
Tour Sleng Gevangenis (S-21) nu Museum

In deze gevangenis werden Cambodjanen verhoord, gevangen gehouden en gemarteld. Het is nu een museum en is een herinnering aan de verschrikkelijke Rode Khmer tijd onder leiding van Pol Pot die in 1975Читать далее
The National Museum

Ook zijn we naar het Nationaal Museum geweest waar veel stijlen door elkaar heen te zien zijn.
Hammetje76Wat leuk! Veel plezier!
ПутешественникVeel plezier en een mooie reis
ПутешественникKijk nou heel veel plezier jullie beide en geniet er lekker van!🏝