• Ik kan geen Russisch, helaas

15. juli 2024, Kirgisistan ⋅ ☁️ 20 °C

Koekoeeek

Na het landen deze ochtend om 8u lokale tijd en 4u Belgische tijd…. Namen we een taxi naar het hostel waar we twee nachten zullen blijven. Tijdens deze, avontuurlijke, taxirit maakte we al snel kennis met de speciale rijstijl van Kirgiezen. Het is nog net geen India, maar toch valt er nu eens geen enkele auto te bespeuren zonder bluts of kras. Nog iets heel opvallend; ze hebben hier precies bijna evenveel auto’s met een rechts stuur als een links stuur terwijl ze hier gwn rechts rijden. Rare Kirgiezen
    Dan even snel hapje gaan eten en daarna kregen we meteen een uitgebreide rondleiding van de gids door Bischkek.

“Nou Sterre, wat vind je van Bischkek? Is het aan te raden??”
    Wel,…, nee. Sorry om jullie teleur te stellen boys. Natuurlijk is hrt een super interessante stad door simpelweg al de cultuurverschillen. De straten geven me Mexico vibes. Maar veel is er niet te zien. Vooral groooote pleinen en velden met dan in het midden een standbeeld van een of andere communistische leider.
    Gelukkig kom ik hier niet voor de hoofdstad, maar wel voor haar fantastische natuur die we binnenkort gaan ontdekken.

Na deze waaaarme dag moesten we toch zeker even gebruik maken van het zwembad. En ten slotte ‘s avonds gaan eten in een echt lokaal restaurant. Te herkennen aan het gebrek aan Engelse kaarten (wat ze eigenlijk nergens hebben) en gebrek aan engels sprekenden (ja die zijn er eig ook bijna niet). Da was dus wel beetje een uitdaging

Oke
    Ik ga dodokes doen, want veel slaap te kort

Kusjes daar 💕

Ps. (Ik zal jullie stillaan introduceren tot mijn reisgenoten. Hier alvast;
    Foto 6 - Tijs
    Foto 7 - Cil, Hendrik, Hannah, Hanne
    Foto 8 - Hannah, Jacob, Tijs)