• Alle 4 de seizoenen op 1 dag

16 Julai 2024, Kyrgyzstan ⋅ ☁️ 12 °C

Amai

Dag 2, en ineens pittig. 1300 meter gestegen tot 3500 meter en terug naar beneden in 4u50!! Nou ik ben best trots op mezelf na vele maanden zonder echte sport. Ik was zelfs sneller dan de triatlonners in onze groep. Nu moeten mijn knieën wel goed recupereren want dat kunnen ze niet nog eens een tweede keer zo snel.
    Maar man, wat was dat moooooi!! Het onoplettende oog zou zeggen “dAt lIjKt tOcH gEwOoN oP dE AlPeN?¿” maar NEEN. Gewoon, als je daar bent voelt alles zo machtig!! En dit was zelfs nog maar het begin van de bergen, op minder dan een uur rijden van Bishkek.

De foto’s spreken wel wat voor zich, gewoon: mooi, mooi en nog mooier. Het eindpunt was een gletsjer naast een echte klimmersberghut.

Wat je natuurlijk wel hebt in de bergen, zijn alle seizoenen door elkaar. We gingen van het 30°C Bishkek naar 15° bergen. Met felle zon afgewisseld door miserregen, drash regen, mist en dan terug felle zon. En dat allemaal in een half uur tijd. En ja, natuurlijk ook sneeuw gezien!

@mama omdat jij zl van zoekplaatjes houdt: zoek de bergmarmot!
    @oma en opa: een bloemetje speciaal voor opa!!

Liefs
    Jullie blogster in Kyrgyzstan

Fun fact: dat ding op de Kirgizische vlag is het bovenaanzicht van een yurt, afgebeeld op een zon met 40 pieken die de eerste 40 stammen symboliseren.
    Baca lagi