• Onderweg in Frankrijk

8 октября 2024 г., Франция ⋅ ☁️ 17 °C

Ik had in Frankrijk twee spannende dingen ingecalculeerd, maar wat ik niet voorzien had was een enorme file bij Lille! Dat viel even tegen........ 😱

Het eerste spannende wat wel ingecalculeerd was waren de tolpoortjes. Tijdens mijn reis naar Normandië werd ik horendol van iedere keer die poortjes. Stoppen, creditcard zoeken, te ver van het apparaat af staan dus half uit de auto hangen, creditcard weer wegstoppen tijdens het rijden, wat een gedoe....... 😅 Voor deze reis heb ik een tolbadge bij de ANWB gekocht, die is geldig in Frankrijk, Spanje en Portugal. Netjes volgens de voorschriften heb ik hem op de voorruit bevestigd, maar dan komen de doemscenario's bij mij boven. Het ding werkt niet, achteruit rijden mag niet, dus een helpknop indrukken, vast iemand die alleen Frans spreekt, een hele rij ongeduldige Franzosen achter me, kortom ik reed lichtelijk nerveus op het eerste tolpoortje af. Ik koos voor een poortje met groene pijl, daar kan je zowel met scan als met kaartje doorheen, dus voor als het mislukt had ik mijn creditcard paraat. Maar nee hoor, niks aan het handje, ik zoefde zó alle poortjes door, ideaal!

Het tweede spannende was natuurlijk de Periferique rond Parijs. Ik heb overwogen om om te rijden, maar dat maakte de reis wel heel erg lang. Dus 10 km voor ik de rondweg op ging heb ik getankt, geplast en koffie gekocht. Laat nu die Periferique maar komen! 💪 En ook dat ging goed. Niet vlot, het was erg druk, maar door rustig te blijven en goed naar Kiaatje te luisteren kwam ik zonder kleerscheuren op de goede weg terecht.

Daarna was het een makkie en had ik ook de tijd, geen spannende dingen meer, dus ik heb lekker een hamburgertje gegeten en een ommetje op een parkeerplaats gemaakt. Heerlijk in de zon! Vlak voor ik de weg af moest naar mijn hotel voor vannacht kwam ik in een wolkbreuk terecht. Daardoor heb ik geen foto van de afslag kunnen maken. Jammer, want die had nummer 17 😁🤣😂

En over cijfers gesproken, ergens in Frankrijk passeerde Kiaatje de 40.000 km grens en ik zag het nèt op tijd! Hij is vereeuwigd 📸 😊