FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • Danyell Onbehauen-FriggePortugal 2024Путешественник
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 5
    • суббота, 12 октября 2024 г., 12:10
    • ☁️ 21 °C
    • Высота: 284 м
    • ПортугалияCastelo de Beja38°1’1” N  7°51’55” W
    Op weg naar het Castelo de Beja.
    Altijd leuk, uitzicht tussen de kantelen door.Doorkijkje naar Torre de Menagem.Uitzicht over de stad, links beneden is een kerk.Het altaar in de kerk van de vorige foto.Veel "Delfts" blauw in de kerk! 😂Wandelen door smalle en steile straatjes.En ja, daar rijden ook gewoon auto's!Bakkie doen!Leuk terras.Met mooi uitzicht.Portas de Avis.En Portas de Moura.Dat gebouw rechts, vreselijk toch!2Dit is hier ook normaal, dat zie je bij zowat ieder huis.1😁😁😁

Beja, kasteel en stad

12 октября 2024 г., Португалия ⋅ ☁️ 21 °C

In Beja had ik een wat langere stop gepland, ik wilde hier namelijk een kasteel bekijken. Oorspronkelijk door koning D. Dinis in 1310 gebouwd bovenop een Romeins fort. En ik ben nou eenmaal dol op kastelen! Ik was nog net op tijd om een rondje door het kasteel te maken, want het sluit tussen 12.30 en 14.00 en daar kwam ik te laat achter. De toren was al dicht, maar daarvoor moest je 183 treden wenteltrap lopen, dat was ik toch eigenlijk niet van plan. Het rondje over de kantelen vond ik al pittig genoeg!

Na het kasteel ben ik Beja verder gaan bekijken, een rondje door de smalle straatjes van het oude centrum en twee middeleeuwse poorten op de foto gezet. Bij een onooglijk eettentje heb ik koffie met koek genomen. Binnen zaten een paar oude mannetjes aan de lunch, een grote pan soep met stokbrood erin (ja echt, dat dreef erin) en er werden een paar complete vissen opgediend. Man, het meurde de tent uit en ik ben snel met mijn koffie naar buiten op een leuk terras gevlucht. Wel heel betaalbaar hier allemaal, de koffie vanmorgen in Entradas was 80 cent en hier 2 euro, inclusief koek.

Wat ik wel typisch vind is dat het landschap waar ik doorheen ben gereden best vlak is maar dat er in al die dorpjes en stadjes ontiegelijk steile straatjes zijn. Mens, mens, wat heb ik lopen zwoegen vandaag!

Посмотреть перевод
    Elly Hermsen

ПутешественникHahaha… lekker toch zo’n visje. 😄 Mooie plaatjes.

Ruud Miechels

ПутешественникDit is hier ook normaal, dat zie je bij zowat ieder huis.Als het maar werkt. 😂

Danyell Onbehauen-Frigge

ПутешественникIk zou bij elke regenbui bang zijn voor kortsluiting! 😆

Ruud Miechels

Путешественник😁😁😁👍😂