• Beja, kasteel en stad

12 Oktober 2024, Portugal ⋅ ☁️ 21 °C

In Beja had ik een wat langere stop gepland, ik wilde hier namelijk een kasteel bekijken. Oorspronkelijk door koning D. Dinis in 1310 gebouwd bovenop een Romeins fort. En ik ben nou eenmaal dol op kastelen! Ik was nog net op tijd om een rondje door het kasteel te maken, want het sluit tussen 12.30 en 14.00 en daar kwam ik te laat achter. De toren was al dicht, maar daarvoor moest je 183 treden wenteltrap lopen, dat was ik toch eigenlijk niet van plan. Het rondje over de kantelen vond ik al pittig genoeg!

Na het kasteel ben ik Beja verder gaan bekijken, een rondje door de smalle straatjes van het oude centrum en twee middeleeuwse poorten op de foto gezet. Bij een onooglijk eettentje heb ik koffie met koek genomen. Binnen zaten een paar oude mannetjes aan de lunch, een grote pan soep met stokbrood erin (ja echt, dat dreef erin) en er werden een paar complete vissen opgediend. Man, het meurde de tent uit en ik ben snel met mijn koffie naar buiten op een leuk terras gevlucht. Wel heel betaalbaar hier allemaal, de koffie vanmorgen in Entradas was 80 cent en hier 2 euro, inclusief koek.

Wat ik wel typisch vind is dat het landschap waar ik doorheen ben gereden best vlak is maar dat er in al die dorpjes en stadjes ontiegelijk steile straatjes zijn. Mens, mens, wat heb ik lopen zwoegen vandaag!
    Baca lagi