• Koffie in Entradas

October 12, 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 20 °C

Heerlijk en lang geslapen, maar helaas weer wakker geworden met getik van de regen op de ruiten. Op mijn gemakje gaan ontbijten en gelukkig was het toen net droog geworden want ik moest via een gang buitenlangs. Het ontbijt was pico bello, alleen had ik een plekje uitgezocht waar het plafond bleek te lekken. Gauw de hele boel dus even verhuisd! Inmiddels was het echt droog geworden, maar nog wel zwaarbewolkt.

Uitgecheckt en op pad, eerst maar even tanken, dan hoef ik daar de rest van de dag niet meer aan te denken. Want de rit zal "maar" ca. 220 km zijn. Helaas heeft de navigatie van Kiaatje na de update geen optie "vermijd snelwegen" meer, maar via Android Auto kan ik Google Maps op mijn grote scherm zetten en daar zit wel gewoon de functie "vermijd snelwegen" in. Dus een leuke route over binnenwegen uitgezocht.

En kijk kijk kijk, het klaarde steeds verder op en het zonnetje kwam er ook bij. Wel de hele dag met wolkenvelden, maar toch overwegend zonnig! Een wereld van verschil met gisteren en het zag er ook allemaal veel vrolijker uit. Hoewel ik nog wel steeds vind dat het er ontzettend vuil en verwaarloosd uitziet in al die dorpjes waar ik doorheen ben gekomen. En dat waren er nogal wat, ik weet niet meer van allemaal de naam, maar ik heb koffie gedronken in Entradas, in een dorpscafeetje zoals je ze in elk gehucht hier tegenkomt. Leuk samen met de locals die zonder uitzondering vriendelijk zijn, ook al verstaan we geen woord van elkaar! En ik heb een selfie gemaakt toen ik opeens in Cuba terecht kwam, een kapelletje bewonderd in Alvita en zomaar een kerkje ergens in the middle of nowhere. Het landschap is prachtig en ik kwam ook door een soort boomgaarden met bomen met heel aparte stammen. Net alsof de onderkant verbrand was.