• Onderweg door Frankrijk en België

October 27, 2024 in Belgium ⋅ ☀️ 18 °C

Voor vanmorgen had ik afgesproken om 7 uur voor het ontbijt en het stond om 5 voor 7 al kant en klaar. Lekker bakkie koffie en twee stokbroodboterhammetjes met jam. Was lekker, huisgemaakte jam 😋 En ik mocht een thermosbeker koffie vullen voor onderweg, aardige mensen!

En toen op pad voor de laatste reisdag. In de mist, dat is weer eens wat anders! Maar ook nu had ik dus weinig zicht op het mooie landschap waar ik doorheen reed. Gelukkig was de mist niet zo dik dat het veel problemen opleverde. Eerst heb ik een omwegje gemaakt naar het benzinestation waar ik op de heenweg mijn vest had gekocht. Dat vind ik zo'n heerlijk vest dat ik er nog 2 heb gekocht, in rood en oranje. Beige en lichtblauw hadden ze helaas niet meer in mijn maat. Maar met deze ben ik ook blij, heerlijk voor in de herfst en winter!

Het rijden ging vlot, het is zondag natuurlijk en af en toe was het zo rustig dat het een beetje saai werd..... Maar af en toe een koffiestop bracht weer leven in de brouwerij en ook Kiaatje lustte wel weer een slokje. Bij Parijs hield het op met rustig zijn, een raadsel waar al die auto's opeens vandaan kwamen, maar het was weer beredruk op de Periferique! Maar ik kwam er weer zonder kleerscheuren doorheen en na Parijs klaarde het weer zowaar op en werd het lekker zonnig. Ik heb ook nog een mooie foto kunnen maken van een gigantische rij tolpoortjes. Daarvan heb ik er zoveel gehad deze vakantie, ik was heel erg blij met mijn tolbadge.

En daar was de grens met België! Ook door België heen ging vlot, bij Antwerpen is er een heel stuk nieuwe weg, dat ging als een zonnetje. Wel wennen dat je daar op sommige stukken maar 70 mag rijden....... En ook in België moest ik tol betalen, want ik ging door de Liefkenshoektunnel. En daar werkte mijn tolbadge niet natuurlijk, dus daar moest even de pinpas aan te pas komen. Daarna ging het zonder problemen in de zon naar de Nederlandse grens.