FindPenguins
    • ⛅ 11 °C
    • 海抜: 9 m
    • スコットランドJohn o' Groats58°38’35” N  3°4’9” W
    Spreekt voor zich!
    Elly bij de laatste pub.De beroemde wegwijzer, 864 mijl naar Land's End.Apart kunstwerk.First and Last!Onderweg naar Gills Bay even een kerkje bewonderen.Wachten op de boot, het is een catamaran.Kiaatje op zijn plekje.Wegvaren van het vasteland.Die hopen we niet nodig te hebben 😁Varen varen over de baren.Laatste vuurtoren 😉Aanmeren in St. Margareth's Hope op de Orkney Eilanden.Eerste blik op de Orkney.

John O'Groats

5月21日, スコットランド ⋅ ⛅ 11 °C

John O'Groats, het begin (of eind) punt van de beroemde Lejog, het wandelpad dwars door Engeland van Land's End tot John O'Groats. En Elly heeft er een oude foto van waar haar ouders bij een bord van "Het laatste huis" staan. Ze wilde kijken of dat bord er nog stond en er opnieuw een foto maken. Helaas, het bord was er niet meer, het huis wel en daar stond nu "De laatste pub". Dus daar maar een fotootje van gemaakt. Nog wat souvenirtjes gekocht en de wegwijzer bij de start van het wandelpad gefotografeerd.

Toen verder gereden naar Gills Bay waar we de boot zouden nemen naar de Orkney Eilanden. Kippeneindje en we waren mooi op tijd bij de boot. Het inschepen ging een beetje apart, de hoge auto's moesten achteruit oprijden in het midden en dan de personenauto's gewoon vooruit als een slang eromheen. Eenmaal aan boord zijn we lekker binnen blijven zitten, want buiten was het veel te koud en winderig. Ook de zon ging steeds meer schuil achter de wolken. Maar natuurlijk zijn we wel even aan dek gegaan om naar het aanleggen te kijken!
    もっと詳しく

翻訳をご覧ください