• Op South Ronaldsay

21. toukokuuta, Skotlanti ⋅ ⛅ 11 °C

De boot naar Orkney legt aan in St. Margareth's Hope op het eiland South Ronaldsay. We besloten om daar eerst maar een rondje te maken, dan kunnen we ons morgen vermaken op het Main Land. Eerst dwars over het eiland helemaal naar de zuidpunt gereden en daar St. Mary's Church bekeken. Helaas was de lucht lang niet zo mooi blauw meer, maar de foto's zijn toch mooi. En gelukkig is het nog steeds droog.

Op de terugweg zijn we regelmatig een zijweggetje ingereden om te kijken waar ons dat bracht. Kuddes koeien en schapen, af en toe een fabelachtig uitzicht en zowaar een eenzame oude telefooncel. En er stond een grote zendmast ergens op een berg. Nou, daar wilde ik wel naar toe en via een vreselijk hotsebotsepad zijn we naar boven gereden. Ik woei zowat uit mijn jasje, maar het uitzicht was geweldig!

We reden weer verder, langs de aanlegplaats van de boot, richting ons hotel. Daarbij moesten we een aantal eilandjes over en het was heel leuk om te zien dat die eilandjes niet verbonden zijn met bruggen, maar met dammen!
    Lue lisää