• St. Margaret's Hope

23. maj, Skotland ⋅ ⛅ 9 °C

Dit hotel hebben we zonder ontbijt geboekt en gisteren zijn we wel gaan ontbijten, maar vonden het eigenlijk te duur voor wat we aten. Voor vandaag hebben we dus kant en klare cupjes porridge en havermout gekocht en deze met koffie als ontbijt in de kamer gegeten. Daarna voor de laatste maal alle bagage 4 trappen afgesjouwd en uitgecheckt. Het was best een aardig hotel, maar over de service zijn we niet zo te spreken.

En dan op weg naar de veerboot, want vandaag verlaten we de Orkney weer en trekken verder naar Ullapool. Het is wederom prachtig mooi weer, waarschijnlijk voorlopig de laatste dag want er wordt veel regen voorspeld. We stoppen onderweg nog even om wat dingen op de foto te zetten die ons opvallen, zoals de dammetjes tussen de eilanden en huizen die vervallen tot ruïnes. Volgens mij laten mensen hier hun oude huis gewoon afbrokkelen als ze een nieuw hebben gekocht.

Mooi op tijd zijn we in St. Margaret's Hope, een half uurtje wachten en dan mogen we oprijden. Aan boord zoeken we nu direct de koffiesalon op, maar gaan onderweg natuurlijk nog wel even aan dek voor een paar fotootjes. Na ruim een uur zijn we weer op het vaste land en rijden de NC500 op, dat schijnt een prachtige weg langs de kust en door de bergen te zijn.