• Pizza eten en shoppen in Portree

May 27 in Scotland ⋅ 🌬 12 °C

Gisteren hadden we bedacht dat we vandaag wel eens pizza konden gaan eten. We hadden een pizzeria in Broadford gezien, maar toen we daar vanmorgen gingen vragen bleek die uitgerekend vandaag dicht te zijn. We werden getipt voor een filiaal in Portree verderop en daar zouden we vandaag ook komen, dus dat ging wel lukken.

Na het zoeken naar de pootafdrukken reden we dus eerst naar een klein cafeetje waar we onze hoge nood konden lenigen en daarna door naar Portree. Daar waren we vrij vroeg, maar wij vinden het geen van tweeën erg om zo vroeg te eten, dus zaten we om half 4 aan de pizza. Señorita voor Elly en Opa! voor Daan. Ze waren heerlijk!

We hadden trouwens veel moeite gehad met het vinden van een parkeerplaatsje want het is overal beredruk op Skye, maar we hadden mazzel en vonden een plekje waar we 2 uur mochten staan voor £ 2,00. En omdat het bij de pizzeria zo snel ging hadden we nog een uurtje om te shoppen. Dat was meer dan genoeg, want Portree is maar een klein stadje.

En toen de inmiddels bekende, maar altijd mooie, weg terug naar het hotel waar we erachter kwamen dat onze kamer voor de 2e dag op rij niet was schoongemaakt. Wel stond er wat voor de deur, een rol wc-papier en wat nieuwe koffie- en theezakjes. Toen we gingen vragen voor schone handdoeken legden ze uit dat ze de spare key kwijt waren....... Ze boden wel aan om de kamer nu nog schoon te maken, maar dat hoefde nu ook weer niet van ons. Schone handdoek was voldoende. Toen heb ik lekker gebadderd en nu zitten we aan de koffie dit verslag te tikken.