• 't Fiskershúske

16 juillet, Pays-Bas ⋅ ☁️ 19 °C

Nadat ik de punt heen en terug gewandeld had, ben ik lang het wad een stuk westwaarts gelopen. Eigenlijk was het de bedoeling om helemaal door te lopen naar Wierum, maar omdat ik zo laat pas was begonnen met wandelen heb ik dat gecancelled. In plaats daarvan ben ik bij het Vissersmonument de dijk terug overgestoken en heb daar het museum 't Fiskershúske bezocht.

Daar was ik al eens met Rob geweest, in 2003 dacht ik, dus daar wist ik niet zo heel veel meet van. Veel in het museum en ook het vissersmonument staat in het teken van de grote stormramp van 1883, toen veel vissersschepen niet van zee terugkeerden. De namen bij het monument zijn indrukwekkend, halve families zijn toen omgekomen. Het was leuk om het museum terug te zien en ik heb een vuurtorentje als souvenir gekocht. Past mooi in de sfeer van mijn woonkamer deze zomer.

Na het museum ben ik op mijn gemakje door het tweelingdorp Paesens-Moddergat teruggewandeld en heb op het terras van de Zwarte Arend van een heerlijke cappuccino met appelgebak (met heel veel slagroom 😋) zitten genieten.
    En savoir plus