• De basiliek van Esztergom

17 September, Hungary ⋅ ⛅ 19 °C

De route ging verder naar Esztergom, daar staat de grootste kerk van Hongarije. Tot mijn verbazing was er een grote, gratis parkeerplaats en was het eigenlijk helemaal niet zo druk als ik verwacht had. De basiliek torent overal bovenuit, maar er ging, heel luxe, ook een lift naar boven. Die zat wel een beetje verstopt, maar met wat hulp heb ik hem toch gevonden.

Inderdaad een gigantische kerk en ik was blij dat er nu eens geen steigers omheen stonden. De entree voor de kerk was ook gratis en dus wilde ik die eens op mijn gemakje gaan bekijken. Maar wat een teleurstelling bij binnenkomst, de steigers staan hier niet buiten de kerk, maar erin! Het ziet er niet uit, het lukt me zelfs niet om een foto van de koepel te maken zonder bouwplastic erop 😢 Wel kan ik ver genoeg naar voren lopen om het altaar te fotograferen, maar dat is dan ook alles.

Ik ben dan ook maar gauw naar beneden gegaan, naar de crypte, dat vind ik altijd mooi, met die grote zuilen. Al met al viel dit bezoek dus tegen, maar ongetwijfeld zullen de werkzaamheden nodig zijn. Weer buiten heeft een aardige mevrouw mij nog even op de foto gezet.
    Baca lagi