• Kékestetö

17 September, Hungary ⋅ ☀️ 14 °C

Inmiddels is het al half drie geworden en de tijd begint een beetje te dringen. Het is nog een behoorlijk eind rijden en ik wil toch ook nog wel heel graag even naar het hoogste punt van Hongarije. Ik besluit om dan toch maar een stuk via de snelweg te rijden, dat scheelt me drie kwartier in tijd. En dus scheur ik 56 kilometers over de Hongaarse snelweg. Ik pik zelfs al een hoekje van Budapest mee en rijd over een grote brug over de Donau (die hier Duna heet).

Op het hoogste punt van Hongarije kan je bijna met de auto komen, via een leuke weg met ontelbare haarspeldbochten rij ik naar boven, helaas door de bossen dus je mist een beetje de uitzichten onderweg. Boven aangekomen is het nog een klein stukje lopen en daar staat dan een grote rood-wit-groene steen: Kekes, het hoogste punt!

Leuk om fotootjes te maken en op één plek kan je mooi naar beneden kijken en zien hoe hoog je bent. Het is hier wel uitgestorven, laat in het seizoen en laat op de dag natuurlijk. Ik loop weer terug naar Kiaatje en daal weer af.

Met nog een fotostop bij een mooi kerkje rijd ik nu in een keer door maar mijn hotel, waar ik iets na zessen arriveer. Ik heb een mooie, een beetje ouderwets aandoende kamer en het eerste wat ik doe is een grote latte bestellen. Leuke, lange dag geweest!
    Baca lagi