• De burcht in Hollókő

19 September, Hungaria ⋅ ☀️ 24 °C

Hollókő is een dorpje dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, maar ik ga er speciaal naartoe omdat er zo'n mooie burcht schijnt te staan. Bij een standbeeld van een raaf (het symbool van Hollókő) neem ik de afslag naar het dorp en de parkeerplaats. Beetje gedoe met de wc en het parkeergeld, alles moet contant betaald worden en munten heb ik niet meer. Gelukkig kan er gewisseld worden.

Dan ga ik op weg naar het Var (nee, dat heeft niks met voetbal te maken, Var is Hongaars voor kasteel 😂) Volgens Google Maps is dat vlak terrein, voor mij is dat gewoon een steil pad omhoog, en dat inmiddels in 30° Celsius! 🥵 Dus ieder stukje schaduw meepikken. Maar dan komt het kasteel in zicht en WOW WOW WOW, wat een beauty is dat! 🤩

Tickets voor het kasteel zijn wel met card te betalen en ik mag weer voor het ouwe tutten tarief naar binnen. En wat heb ik me daar geamuseerd zeg, wat een prachtig kasteel en wat een schitterende uitzichten. Wel ontelbare trappen opgeklommen, maar gelukkig kon je onderweg vaak een kijkje in kamers nemen.

Boven natuurlijk veel foto's gemaakt en toen voorzichtig alle trappen weer af. Op de "terrasverdieping" heb ik van een lekker ijsje zitten genieten en toen ben ik de berg weer afgedaald naar de parkeerplaats. Werelderfgoed en een Werelduitstapje!
    Baca selengkapnya