• Sodomb bij Egerszalok

19 September, Hungary ⋅ ☀️ 17 °C

En dan is het vandaag weer een dag om verder te reizen met bestemming Budapest. Voor onderweg heb ik weer een paar leuke stops uitgezocht, waarvan de eerste lekker dichtbij is: de Zoutheuvel (Sodomb) bij Egerszalok. Op internet is er dit over te vinden:

De warmwaterbronnen bij Egerszalok leveren water van 68 graden. Dit water komt uit waterhoudende lagen in de vulkanische Matra bergen. Voordat het in de baden stroomt, daalt het stomende thermaalwater via watervallen van de kalksteen af. Het glanzende mineraal slaat uit het hete water neer. Het wordt in de volksmond “zout” genoemd. De waterval wordt daarom ook wel de ‘Zout Heuvel’ genoemd.

Nou, dat wil ik wel zien natuurlijk, en omdat ik weer zo onwijs vroeg op pad ben gegaan heb ik de omgeving nog helemaal voor mezelf. Het is een kort wandelingetje naar de "berg" en daar waan ik me gewoon weer even in IJsland, niet eens zozeer vanwege de berg, maar meer vanwege de geur, pure zwavel! Ik vind het heerlijk ruiken, de meeste mensen vinden het stinken 😂 Jammer dat er op foto's en filmpjes geen geur zit...... 😉

Na deze zoutheuvel rijd ik verder richting Hollókő, door een geweldig heuvellandschap met leuke dorpjes en prachtige vergezichten, zoveel beter dan gisteren in al dat bos!
    Baca lagi