• Stadswandeling Pecs 1

22 de setembro, Hungria ⋅ ☀️ 24 °C

Ook vandaag zou weer een warme dag worden en ik heb serieus zitten dubben wat ik zou gaan doen. De hele dag bij het zwembad rondhangen is ook een optie natuurlijk....... Maar die viel al heel gauw af, dat is niks voor mij, ik verveel me binnen het half uur! Dus besloot ik om toch maar een stadswandeling in Pecs te gaan doen. Na een werkelijk grandioos ontbijt ging ik op weg, half uurtje rijden.

En ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: wat heb ik ontzettend genoten van die stad! Niks ten nadele van Budapest hoor, dat was een heel mooie stad, maar ik had er niet echt een "klik" mee. Met Pecs wel, vanaf het eerste moment dat ik met een jongeman handjeklap heb gedaan voor een parkeerplaatsje 😂💰

Ik had weer een route van internet geplukt zonder verdere beschrijving en het enige wat ik overgeslagen heb is de grote kathedraal. Daar liepen grote groepen toeristen rond, met van die groepsleiders met blauwe vlaggetjes of rode bordjes. Brrrrr, niks voor mij, dus ik heb alleen even een overzichtsfotootje gemaakt.

Wat verderop kwam ik langs de Moskee van Pasha Gazi Kassim, alias de parochiekerk van de zuivering van de gezegende maagd Maria. Eén van de meest bijzondere kerken die ik ooit heb gezien, en ik had hem helemaal voor mezelf. Ik kreeg zelfs een Nederlandstalige beschrijving mee. Het is een ronde kerk, die eerst moskee was (in de 13e eeuw) en later een katholieke kerk werd (18e eeuw) in de kelders zijn graven waar ook tegenwoordig nog begrafenissen plaatsvinden. Een andere bijzonderheid vond ik het orgel, ik heb nog nooit zo'n breeeeeeeed orgel gezien! Enfin, kijk maar naar de foto's, die vertellen het verhaal!
    Leia mais