FindPenguins
  • Регистрация
Показать на карте
  • Danyell Onbehauen-FriggeHongarije 2025Путешественник
    • Показать поездку
    • Добавить в корзинуУдалить из корзины
    • Поделиться
    • День 9
    • понедельник, 22 сентября 2025 г., 13:20
    • ☀️ 26 °C
    • Высота: 535 м
    • ВенгрияPécs46°5’56” N  18°13’9” E
    Uitzichtspunt halverwege.
    Met mooi beeld.Ikke! 😂Daar zijn we dan!Wow, wat een joekel als je er vlakbij bent!Wel heel hoog hoor, hier!FF pauze!Weer terug op de weg.Bij het Franse monument.Terugkijken naar de toren.En daar is het andere uitzichtpunt!Velden vol zonnebloemen!Geweldig!Echt ff van genoten!

Bij de Pecs TV Tower

22 сентября, Венгрия ⋅ ☀️ 26 °C

Toch wel handig, dat Google Maps! Je ziet een leuke toren, je zoekt naar "radiotoren bij Pecs" en hoppa, daar verschijnt de TV toren van Pecs, op het knopje route drukken en gaan met die banaan! Eerst nog door de stad, hele steile straatjes naar boven (hoe doen die mensen dat met boodschappen) en wat later door het groen.

Halverwege is er een mooi uitzichtspunt waar ik natuurlijk even stop en een paar foto's maak. En dan weer verder, haarspeldbochten naar boven en uiteindelijk zegt Google Maps dat ik er ben. Boeh, wat ben je hier hoog! Jammer dat er veel bomen zijn, maar op één punt hebben ze ook weer een uitzichtpunt gemaakt.

Je zou de toren ook op kunnen, maar dan moet je wachten tot er meer mensen zijn en daar heb ik niet zo'n zin in. En eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje eng, in een lift in zo'n betonnen toren naar boven...... Dus ik drink een kopje koffie met wat lekkers erbij en daal weer af. Nog even een kijkje genomen bij een Frans monument, iets verder op de berghelling en toen heb ik Pecs gedag gewuifd.

Op de terugweg naar het hotel ben ik nog even gestopt bij velden vol zonnebloemen en omdat het nog vroeg was besloot ik om toch nog maar even een kijkje te gaan nemen bij de burcht in Siklos.

Посмотреть перевод
    Elly Hermsen