Puerto de San Glorio
August 10 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C
Tijdens de koffie heb ik in Google Maps een route uitgestippeld over allemaal smalle bochtige weggetjes, een mooi rondje, in de hoop dat het door mooi bergachtig gebied zou gaan.
Nou, ik werd op mijnRead more
Tussen de koeien
August 10 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C
Op de terugweg, het B-weggetje weer af, kwam ik langs een punt waar een kudde koeien bij de weg stond. Ietsje verderop staken er ook een paar gewoon de weg over. Er was een punt waar ik kon keren enRead more
Tanken in Riano
August 10 in Spain ⋅ ☀️ 26 °C
Ik begon me ondertussen wel een beetje zorgen te maken om mijn benzinetank. Ik was immers iets heel anders gaan doen dan ik gepland had. Ik had aan het begin weliswaar genoeg in de tank voor hetRead more
Heel veel uitzichtspunten
August 10 in Spain ⋅ ☀️ 24 °C
Met het uitstippelen van het rondje had ik er vooral op gelet dat er cameraatjes in Google Maps bij stonden, want dat betekent mooie uitzichtpunten! En daar heb ik er veel van gezien! Puerta delRead more
Koffie en dan terug naar het hotel
August 10 in Spain ⋅ ☀️ 25 °C
Bij Portilla de la Reina is het rondje rond en hoef ik "alleen" nog maar de weg van 21 km naar beneden te rijden. Ik zie een gezellig cafeetje en neem daar nog even een kopje koffie met een kleinRead more
Mirador de Piedrasluengas
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 20 °C
Vandaag weer een reisdag, naar het laatste hotel van de eclipsreis. Je kon nog deelnemen aan een stadswandeling in Leon, maar dat zou me te laat worden (de wandeling begon om 15.45 en daarna moest jeRead more
Een Romaans kerkje
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 23 °C
Een eindje verderop kom ik bij het Romaanse kerkje San Salvador de Cantamuda. Het kan niet missen, want het staat pal langs de weg. Het is open, dus ik ga ook binnen een kijkje nemen. Een lief, oudRead more
De stuwdam bij Ruesga
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 27 °C
Ik reis weer verder en kom weer langs een kerkje. Ik ga even een kijkje nemen, maar deze is dicht. Wel mooie rozen! Een stukje verderop mis ik een mooi uitzichtspunt. Ik baal een beetje want ik kanRead more
IJslunch
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 26 °C
Ik rijd weer verder over prachtige en rustige bergwegen en kom in een klein dorpje weer een terrasje tegen. Geen oud mannetje dit keer maar een aardige dame die honderduit tegen me aan rebbelt, in hetRead more
Mirador de Alba de los Cordanos
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 28 °C
De route gaat nu een heel stuk langs de stuwmeren, er blijken er 5 op een rij te zijn. Diverse mooie uitzichtspunten, waar Mirador de Alba wel de mooiste is. Daar heb ik ook even mijn UV parapluutjeRead more
Hotel Valentin
August 11 in Spain ⋅ ☀️ 32 °C
Daarna was het wel gedaan met de stuwmeren en reed ik via een lange weg door een uitgestrekte vlakte naar Aguilar de Campoo. Nog een laatste gesloten kerk en toen was ik bij het hotel. Drama metRead more
Aguilar de Campoo
August 12 in Spain ⋅ ☀️ 24 °C
Heerlijk met de ventilator aan en het raam open heb ik toch prima kunnen slapen. Op het bed lag zelfs een dekbed, maar dat heb ik er direct al af gegooid. Maar vooral vanmorgen vroeg had een koukleumRead more
Eclips!!!
August 12 in Spain ⋅ ☀️ 34 °C
En toen was het moment aangebroken om naar de eclipslocatie te gaan. Die was op een klein vliegveldje bij Herrera de Pisuergo. Op de startbaan was daar een grote plek speciaal voor onze groepRead more
De eclips door andere camera's gezien
August 12 in Spain ⋅ ☀️ 31 °C
Ik heb foto's gemaakt met mijn kleine Sony cameraatje, zonder statief of filters. Om mij heen stond een hele batterij camera's van mijn mede-eclipsers en van de foto's die zij deelden via onzeRead more
Kalklandschap, zonnebloemen en dorpjes
August 13 in Spain ⋅ ☀️ 27 °C
Na dat spectaculaire evenement gisteravond was ik nog helemaal hyper toen ik wilde gaan slapen. Dat lukte dus voor geen meter, dus heb ik mijn dagverslag van de eclips vannacht nog zitten maken.Read more
Mirador de la Lorilla
August 13 in Spain ⋅ ☀️ 33 °C
Terwijl ik weer verder reed verbaasde ik me wederom over het schitterende landschap hier. Nooit geweten dat Noord-Spanje zo mooi was! Wegen langs grillige rotsformaties en weer een heel ander soortRead more
Koffie in de omgeving van Penña Amaya
August 13 in Spain ⋅ ☀️ 34 °C
Quanta had me de berg Peña Amaya aangeraden, omdat dat zo'n geologisch interessant landschap zou zijn. Helaas was het weggetje waar GM me naartoe stuurde afgesloten voor auto's. Geen probleem, hetRead more
San Andres de Arroyo
August 13 in Spain ⋅ ☀️ 35 °C
Als laatste breng ik een bezoekje aan een oud klooster, San Andres de Arroyo. Het is onmiddels bloedheet geworden, 37° alsof het niks is, dus ik ben blij dat de kerk open is, even afkoelen!
Ik hebRead more
Een ommetje in Masa
August 14 in Spain ⋅ ☀️ 24 °C
Het slotdiner gisteren duurde best lang, dat late eten in Spanje vind ik maar niks! Maar goed, vandaag heb ik de eerste reisdag terug naar huis en dat is maar een kort stukje, want ik blijf nog eenRead more
Castillos de las Rojas
August 14 in Spain ⋅ ⛅ 26 °C
Ik rijd weer verder, over heel mooie wegen en over slechte wegen. Op een gegeven moment rijd ik door een ernorm windpark en daar middenin staat een groot monument met een heel verhaal in het SpaansRead more
Mendi Apzi Rooms
August 14 in Spain ⋅ ☁️ 25 °C
Op een gegeven moment merk ik dat het niet helemaal meer naar mijn zin gaat. Het weer wordt minder, bewolkt, maar niet koeler, het wordt vies en klammig warm. En ik ben moe, toch een paar intensieveRead more
Van Mutriku naar Saintes
August 15 in France ⋅ ☁️ 30 °C
Nou, het wordt niet zo'n lang verhaal van de reis vandaag, want ik vond de rit niet bijzonder. Tot vlak voor Bordeaux ging het lekker vlot op de snelweg, daarna kwamen er files. Ik ben van de snelwegRead more
Chez les Catherine
August 15 in France ⋅ ⛅ 29 °C
Nou, alle ergernissen van vandaag waren vergeten toen ik bij mijn volgende overnachtingsadresje aankwam. Een prachtig huisje met een hele grote tuin en een eigen parkeerplaats voor de deur. Ik werdRead more
Onderweg naar Quiberville
August 16 in France ⋅ ☀️ 26 °C
Vandaag een supersnelle en rustige rit gehad. Het scheelde natuurlijk dat ik niet richting Parijs, maar richting Normandië reed. Eerst heb ik genoten van een heerlijk ontbijt "chez les Catherine".Read more
Hotel de la Plage
August 16 in France ⋅ ☁️ 26 °C
Het laatste stukje ging weer over leuke smalle weggetjes. Ik ben wel vaker in Normandië geweest en het landschap kwam me dan ook redelijk bekend voor. In Brachy ben ik vandaag voor het eerstRead more

TravelerPrachtig!
TravelerWat GAAF die beer 🐻🤗 en wat een mooie uitzichten! Dat was weer een wijze beslissing. 😉