Satellite
Show on map
 • Day26

  Tam Coc

  June 2, 2019 in Vietnam ⋅ ⛅ 28 °C

  Vrijdagochtend ging de reis weer verder vanuit Hanoi naar Tam Coc. Tam Coc is een klein plaatsje dat in de buurt ligt van het bekendere Ninh Binh. Het was een korte rit van 2,5 uur. We werden door de bus gedropt en moesten voor de resterende 5 kilometer een taxi nemen.
  De komende 2 nachten verblijven we in een heerlijke, ruime bungalow. We arriveren hier rond een uur of 11:00. Na geluncht te hebben huren we deze keer een fiets om ons een keer op eigen kracht vooruit te bewegen. We bevinden ons in een omgeving met prachtige natuur. We kunnen dit keer in een rustig tempo van het natuurschoon genieten. De omgeving heeft iets weg van Ha Long Bay: grote rotsen/bergen die vanuit de grond recht omhoog rijzen. Maar dit keer niet vanuit het water, maar gewoon op het land. Het is echt een prachtig gezicht. We fietsen tussen gele rijstvelden, zover je kunt kijken met op de achtergrond ruige bergen.
  We stoppen bij Hang Mua, een uitzichtpunt op een berg waar we een ruime 500 treden voor moeten klimmen. Het is bewolkt, waardoor we gelukkig niet in de volle zon lopen, maar de luchtvochtigheid is hoog en het zweet stroomt daarom van ons af. De klim is erg pittig, maar het resultaat is het meer dan waard: een adembenemend uitzicht over de omliggende omgeving. Rijstvelden en bergen. Bovenop de bergkam ligt een stenen draak. De omgeving is schitterend; het is lastig deze schoonheid vast te leggen zoals wij haar zien.
  Bij het diner eet ik een lokaal gerecht: gegrilde geit. Het vlees is een beetje taai, maar het is leuk om dit geprobeerd te hebben.
  Zaterdag huren we weer onze vertrouwde brommobiel. De bezienswaardigheden die op het programma staan liggen een stuk verder uit elkaar, waardoor we de scooter nodig hebben. Onze eerste stop is Hoa Lu: duizend jaar geleden de hoofdstad van Vietnam. Er is echter bijna niets meer van over, er resten slechts 2 tempels.
  Hierna rijden we naar de Bai Dinh Pagoda: het grootste tempelcomplex van Vietnam. Het is een enorm groot terrein met vele, enorme tempels. Boven alles torrent een hoge tempel uit. In een andere tempel zien we 3 enorme, indrukwekkende Buddha beelden. Alles is met goud bedekt en schittert van de versieringen. Onder de indruk van het overweldigende complex schuiven we aan tafel voor lunch. Via de Translate app proberen we een gesprekje aan te gaan met de dochtertjes die in het restaurant meehelpen. Het weer is intussen verslechterd en het regent een klein beetje. We trekken de gashendels daarom ver open. Onderweg passeren we kraampjes langs de kant van de weg, waar gehele opgezette geiten op staan, klaar om meegenomen te worden voor op de grill.
  Als laatste bezoeken we de Bich Dong Pagoda, een tempel op een heel pittoresk plaatsje. We moeten door een grot vol met vleermuizen lopen om er te komen. Het uitzicht is weer verrassend mooi als we de grot uitstappen.
  Zondagochtend stappen we in de roeiboot voor een tocht over het water bij Tam Coc. Heel typisch is dat alle roeiers hier met hun voeten roeien in plaats van met hun armen. Anderhalf uur lang glijden we over het water, met aan alle kanten de bergen die loodrecht oprijzen. Het is een prachtig gezicht. We varen langs roeibootjes afgeladen met eten en drinken, wat ons met luidde stem wordt aangeboden. We bukken een aantal keer diep om door een grot te varen.
  Rond het middaguur zit de heerlijke vakantie in Tam Coc er weer op en gaat de reis weer terug naar de drukte van de hoofdstad.
  Read more