Satellite
Show on map
 • Day4

  Sydney OZ

  February 27, 2016 in Australia ⋅ ⛅ 26 °C

  Eindelijk in Sydney.

  Na weet ik veel hoeveel uren overstappen, niet slapen, vliegen en wachten zijn we dan eindelijk in Sydney aangekomen. De douane controle viel erg mee, die gekke hond ging niet zitten, dus ik heb hem een koekje kunnen geven.. Toen we aankwamen hebben we gelijk een foto gemaakt voor het Operahouse. Daarna naar het hostel gegaan om in de avond lekker te barbequen. Kangaroevlees is net biefstuk, maar dan wat taaier.

  We hebben tot nu toe nog weinig écht gave dingen kunnen doen. Vandaag allemaal administratieve rompslomp afgehandeld (Australische bankrekening, Zorgverzekering en Tax file aanvraag gedaan). Wel hebben we al geluncht in Hyde Park. Er hangt een super chille sfeer in en rondom Sydney. Het is net Stockholm qua netheid, schoonheid en voorzieningen, maar dan even 30 graden warmer. Toen we aankwamen was het zelfs 37 graden!

  De vette dingen komen nog. Morgen naar Blue Mountains Nationaal Park, zondag citytrip in Sydney en maandag de hele dag surfles op een toplocatie. Voor daarna ga ik morgen China Airlines bellen om mijn ticket naar Nieuw-Zeeland te verplaatsen, naar zo snel mogelijk. Mijn plannen zijn net zo veranderlijk als het weer in Nieuw-Zeeland (in juli en augustus regent het gemiddeld 15 dagen in de maand), dus vandaar eerst Nieuw-Zeeland.

  Heb ook nog slecht nieuws. Het bier is net zo duur als dat men zegt. Vanaf 25 euro voor een kratje bier en 6 flesjes Corona kosten 20 dollar (rond de 12 euro). Dan toch maar aan de Goon (zoete, goedkope rode wijn). Hoofdpijn.
  Read more